Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Καλιφόρνια

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας την αμερικανική Πολιτεία λόγω της ξηρασίας που την πλήττει την χειρότερη των τελευταίων 100 χρόνων.

Η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης επιτρέπει στην Καλιφόρνια να λάβει βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπίσει την ξηρασία, η οποία μετάτρεψε στρέμματα δασικών εκτάσεων σε προσάναμμα. Την Πέμπτη ήδη πυρκαγιά έπληξε δασική περιοχή κοντά στο Λος Άντζελες, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν 900 κατοικίες.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν κάλεσε τους κατοίκους της Πολιτείας να περιορίσουν την κατανάλωση νερού κατά τουλάχιστον 20%. «Δεν μπορούμε να καταναλώνουμε νερό σαν να έχουμε βροχοπτώσεις, αλλά μπορούμε να προετοιμαστούμε καλύτερα για να αντιμετωπίσουμε τις φοβερές συνέπειες που η ξηρασία μπορεί να επιφέρει, όπως η δραστική μείωση των αποθεμάτων νερού για τους αγρότες μας και τις κοινότητές μας και ο αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς στις αγροτικές και αστικές περιοχές».

Η Πολιτεία διανύει τον τρίτο κατά σειρά ξηρό χειμώνα και τα αποθέματα νερού έχουν μειωθεί περαιτέρω.

Το 2012 και το 2013 χαρακτηρίστηκαν από έντονη και παρατεταμένη ανομβρία σε όλη την Πολιτεία, ενώ η περίοδος των βροχών του 2014, που άρχισε την 1η Οκτωβρίου, ξεκινά από την ίδια βάση.

Οι μισές από τις βροχοπτώσεις στην Καλιφόρνια σημειώνονται γενικά τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα