Σε Κινέζους η Μίλαν!

Στα χέρια κινεζικού γκρουπ επιχειρηματιών βρίσκεται ήδη το 70% των μετοχών της Μίλαν. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι προέβη σε αυτή την αποκάλυψη βγαίνοντας από το νοσοκομείο μετά την πετυχημένη εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε.

Ο «καβαλιέρε» δεν είπε πόσα χρήματα πήρε για το πακέτο των μετοχών που μεταβίβασε, ωστόσο αποκάλυψε πως υπάρχει δέσμευση από την πλευρά των Κινέζων ότι θα επενδυθούν μέχρι το 2018 περί των 400.000.000 ευρώ! Τώρα πως θα καταφέρουν κάτι τέτοιο εν καιρώ κρίσης και στην ιταλική οικονομία (άρα μειωμένων χορηγικών εσόδων) και Financial Fair Play είναι ένα ζητούμενο.

Το γκρουπ των Κινέζων έχει ζητήσει από τους Μπερλουσκόνι και Γκαλιάνι να παραμείνουν στη Μίλαν για τρία ακόμη χρόνια για να βοηθήσουν με την τεχνογνωσία τους, ενώ έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να μετάσχει στη διοίκηση από καίριο πόστο και ο Πάολο Μαλντίνι. Επίσης, γίνεται κουβέντα και για το υπόλοιπο 30% των μετοχών, το οποίο για την ώρα μένει στην κατοχή του Μπερλουσκόνι, του Γκαλιάνι και μικρομετόχων. Τέλος, υπάρχει συζήτηση και για κατασκευή ιδιόκτητου γηπέδου της Μίλαν, καθώς ως γνωστόν η ομάδα μοιράζεται εδώ και χρόνια το Σαν Σίρο με την Ίντερ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα