Σε κινητοποιήσεις κατεβαίνουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Σε κινητοποιήσεις που αφορούν δύο στάσεις εργασίας και δύο 24ωρες απεργίες προχωρούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της χώρας από την ερχόμενη Τρίτη 22/7 και μέχρι την Παρασκευή 27/7/2014. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας τους καθώς και για τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό που όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος «όπως σχεδιάστηκε αντί να επιλύσει θα δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα».

Ειδικότερα, την ερχόμενη Τρίτη και Πέμπτη οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 π.μ. και από τις 15:00 έως τις 18:00. Την ερχόμενη Τετάρτη και Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν 24ωρη πανελλαδική απεργία.
Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων δεν θα πραγματοποιηθούν επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων, παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων. Ωστόσο κανονικά, θα πραγματοποιηθούν αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της προσωρινής τους κράτησης, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωσης 18μηνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα