«Σε κρατάμε, αλλά θα παίξεις μπάλα!»

Τι κάνεις όταν ο αρχηγός σου, ο ήρωας της κερκίδας που βγήκε από τα σπλάχνα της ομάδας, που κάθε χρόνο βάζει πάνω από 15 γκολ, που ακόμη κι αν έρχεται ο Μπερμπάτοφ είναι πιο αξιόπιστος και πιο αποτελεσματικός, κάνει μία τόσο κακή σεζόν ένα χρόνο πριν λήξει το συμβόλαιό του;

Στον ΠΑΟΚ ο προβληματισμός γύρω από τον Κλάους Αθανασιάδη είναι έντονος όσο ποτέ άλλοτε. Τα ποδοσφαιρικά και τα συναισθηματικά κριτήρια είναι τόσο αντικρουόμενα που πραγματικά μία οριστική απόφαση δεν μπορεί να παρθεί. Μάλλον θα πρέπει να περιμένει η διοίκηση μία πρώτη γνωμάτευση του νέου προπονητή.

Μέχρι τότε, μαθαίνουμε πως η διοίκηση του Δικεφάλου του βορρά, ένα χρόνο πριν εκπνεύσει το συμβόλαιο του Κλάους, δεν θέλει ούτε να το επεκτείνει, ούτε να το λύσει, ούτε να ψάξει ομάδα για να πουλήσει τον παίκτη. Θέλει απλά να δει τον παλιό καλό Κλάους κι έτσι το καλοκαίρι οι δύο πλευρές να κάνουν το αυτονόητο και να ανανεώσουν τη συνεργασία τους.

Ο ίδιος ο Αθανασιάδης έχει καταλάβει πως έκανε μετριότατη σεζόν και πως πήρε πολλές ευκαιρίες μέχρι το τέλος. Δείχνει μία αυτογνωσία σεβαστή από τη διοίκηση. Έχει επίσης καταλάβει, όμως, πως μετά από μία τόσο κακή χρονιά, αν την επαναλάβει, τότε ούτε πρόταση ανανέωσης θα δεχθεί, ούτε ομάδα υψηλού επιπέδου για να συνεχίσει την καριέρα του θα βρει. Γνωρίζει καλά πως η φετινή χρονιά είναι για εκείνον σχεδόν μία ολόκληρη καριέρα.

Το σενάριο θα αλλάξει μόνο αν ο νέος κόουτς, ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, πει ότι δεν τον θέλει. Τότε θα κινηθούν διαδικασίες για να πουληθεί έστω και με λίγα χρήματα. Αν «ανάψει το πράσινο φως», τότε ξεκινά η προσπάθεια ανάκαμψης ενός ποδοσφαιριστή που κατά μέσο όρο είχε επί σειρά ετών 20 γκολ ανά σεζόν και αρκετές ασίστ και που πέρσι ήταν χαμένος…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα