Σε κόκκινο συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. για την επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη

Μετά την… επεισοδιακή –στα όρια του διπλωματικού επεισοδίου- πρώτη ημέρα της παρουσίας του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, ο Τούρκος Πρόεδρος ετοιμάζεται να αναχωρήσει το πρωί της Παρασκευής για την Κομοτηνή.

Τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή είναι δρακόντεια, ενώ στην πόλη βρίσκονται Έλληνες και Τούρκοι αστυνομικοί, με πολιτικά και ένστολοι, οι οποίοι κάνουν περιπολίες και ερευνούν εξονυχιστικά το τζαμί, όπου θα προσευχηθεί ο Ερντογάν. Όπως έχει γίνει γνωστό, στην Κομοτηνή θα φτάσουν ναυλωμένα λεωφορεία, όχι μόνο από άλλες περιοχές της Θράκης, αλλά και από την Τουρκία.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εντείνεται ο προβληματισμός της ΕΛ.ΑΣ. για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είναι προγραμματισμένη στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, στις 12 το μεσημέρι. Τους φόβους για… παρατράγουδα ενίσχυσε ένα περιστατικό το βράδυ της Πέμπτης, καθώς κάποιοι ζωγράφισαν σταυρούς σε σπίτια μειονοτικών.

Σε τοίχους σπιτιών ψευδομουφτήδεων, του πρώην βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, του δημάρχου Μύκης Καπζά Τζεμήλ, του Λεβέντ Σαδήκ, του δημοσιογράφου Ομέρ Τζεγκίζ και άλλων, άγνωστοι ζωγράφισαν μπλε σταυρούς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα