“Σε λουκέτο οδηγούν τον Αθήνα 9,84”, καταγγέλλουν για το μπλόκο των λογαριασμών από το υπουργείο Οικονομικών

Την άμεση αποδέσμευση των λογαριασμών του δημοτικού ραδιοσταθμού «Αθήνα 9,84» και των μελών των διοικήσεών του από το 2006 μέχρι σήμερα, που δεσμεύθηκαν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Όπως ανέφερε ο κ. Καμίνης στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η δέσμευση έγινε μετά τον καταλογισμό από έλεγχο της εφορίας ποσού ύψους 4.750.000 ευρώ για μη καταβολή χαρτοσήμου επί των επιχορηγήσεων που λάμβανε από τον δήμο. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ραδιοσταθμός «Αθήνα 9,84» ως δημοτική επιχείρηση, δεν υποχρεούται στην καταβολή χαρτοσήμου.

Για το θέμα της δέσμευσης των χρημάτων πήραν θέση και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι που προέρχονται από το ΚΚΕ: “Είναι απαράδεκτη η ενέργεια του Υπ. Οικονομικών να μπλοκάρει τους λογαριασμούς της δημοτικής επιχείρησης του “Αθήνα 9,84”, αφήνοντας μέσα στις γιορτές απλήρωτους δεκάδες εργαζόμενους του δημοτικού ραδιοφώνου. Απαιτώντας 5,5 εκατ. ευρώ από τη δημοτική επιχείρηση σαν τέλος για τις επιχορηγήσεις που – με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου – δίνονται στο σταθμό, ουσιαστικά τον οδηγεί σε κλείσιμο”.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα