Σε μεγαλύτερη εγρήγορση απ’ όλους ο Ολυμπιακός

Κι αν πριν από δέκα μέρες υπήρχε μία μικρή αναστάτωση στον κόσμο του Ολυμπιακού, καθώς έβλεπε κωλυσιεργία στο θέμα του προπονητή, σήμερα οι πρωταθλητές Ελλάδας φαντάζουν ως ο πιο ενεργοποιημένος οργανισμός.

Πέραν του ότι η ομάδα έφυγε ήδη για προετοιμασία (αυτό αφορά στον προγραμματισμό), ο Ολυμπιακός έχει ήδη ανακοινώσει τρεις ενσωματώσεις (Αμπού Σισέ, Ρισβάνης, Κούτρης) και έχει επίσης καταθέσει επίσημες προτάσεις σε δύο ξένους ποδοσφαιριστές, άσχετα αν o ένας κατέληξε στην Τουρκία και ο άλλος δεν έχει απαντήσει.

Αν θέλουμε να κάνουμε μία «στεγνή» σύγκριση, θα διαπιστώσουμε πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει καν προπονητή, δεν είχε κλείσει κανέναν παίκτη από πέρσι και γενικώς υπάρχει μία αβεβαιότητα. Επίσης, δεν υφίσταται η προοπτική της συμμετοχής στο Champions League που θα διευκόλυνε την ΠΑΕ στις διαπραγματεύσεις.

Στον Παναθηναϊκό για την ώρα έχουμε μία αποδέσμευση – αυτή του Μαρινάκη – μία αμφιβολία για το αν θα συνεχίσουν Μπεργκ και Μολέδο και η κακή εξέλιξη γύρω από τον Μασούντ. Επιδιώκει να πάει τον Κολοβέτσιο, αλλά σε γενικές κινήσεις δεν κινείται δραστήρια στο παζάρι.

Η ΑΕΚ από την πλευρά τηε έκλεισε δύο παίκτες τους προηγούμενους μήνες (Γιακουμάκης, Τσιντώτας) και σίγουρα θα κάνει μετεγγραφές, αλλά για την ώρα δυσκολεύεται και είναι επικεντρωμένη στον Σκόκο και στον Αραούχο, ενώ ή πρόταση στον Ουρουγουανό αμυντικό Καμπρέρα δεν έχει ακόμη απαντηθεί. Πρόσφατα προέκυψε και σενάριο αποχώρησης του Ντίντακ Βιλά.

Ο… υπό δοκιμή Ολυμπιακός

Η ομάδα του Πειραιά, λοιπόν, εμφανίζεται μισό βήμα μπροστά από την ΑΕΚ και δύο-τρία βήματα μπροστά από ΠΑΟΚ και ΠΑΟ. Αυτό δε σημαίνει, βέβαια, πως έχει ένα ολοκληρωμένο ρόστερ, έτοιμο να ξεκινήσει προετοιμασία! Αν δει κανείς ποιους παίρνει μαζί του ο Χάσι, θα διαπιστώσει πως είναι ένα μείγμα παικτών (προϋπάρχοντες, μετεγγραφές, δανεικοί, υπό δανεισμό, από τις ακαδημίες) οι περισσότεροι εκ των οποίων θα μετέχουν στο ρόστερ της νέας χρονιάς, αλλά σίγουρα όχι όλοι. Πάμε να τους δούμε έναν προς έναν.

Προϋπάρχοντες: Ντε λα Μπέγια, Μαρτίνς, Μάριν, Ρομαό, Μπουχαλάκης, Μποτία, Σεμπά, Φιγκέιρας, Βιάνα, Χουτεσιώτης. Δέκα ποδοσφαιριστές που δεν είναι σίγουρο πως θα μείνουν όλοι στο ρόστερ. Ο Μπουχαλάκης για την ώρα παραμένει λόγω του ότι είναι Έλληνας. Για οποιονδήποτε έρθει πρόταση, θα είναι καλοδεχούμενη και υπό συζήτηση.

Η νεολαία: Σκαφίδας, Μεγαρίτης, Βρουσάι, Ντουμάνης, Τόλι. Πέντε παιδιά που μεταβαίνουν στην Αυστρία για να αποκτήσουν εμπειρίες.

Οι νεοφερμένοι: Κούτρης, Ρισβάνης, Σισέ. Θεωρητικά έρχονται για να μείνουν, ο Χάσι θα αποφασίσει για το αν κάποιος θα δοθεί δανεικός. Πολλές πιθανότητες να μείνουν και οι τρεις.

Πρώην δανεικοί και υπό νέο… δανεισμό: Σε αυτή τη λίστα ποδοσφαιριστών βρίσκονται οι εξής δύο: Μπεν και Κασάμι. Ο Ολυμπιακός θα ήθελε να έχει σε αυτή τη λίστα και ο Λαΐφης, αλλά δεν έχει βρεθεί άκρη με την Σταντάρ Λιέγης.

Εννοείται πως τις επόμενες μέρες θα ενσωματωθούν και οι δώδεκα διεθνείς, δηλαδή οι Καπίνο, Γιαννιώτης, Ρέτσος, Σιώπης, Φορτούνης, Γιαννιώτας, Ανδρούτσος, Μανθάτης, Νικολάου, Ντα Κόστα, Ανσαριφάρντ και Ελιουνούσι. Η λογική λέει πως στο ρόστερ του Ολυμπιακού θα μείνουν τουλάχιστον δέκα παίκτες από τη συγκεκριμένη ντουζίνα.

Έχουμε να κάνουμε, λοιπόν, με 40 παίκτες που μετά τις μετεγγραφές θα γίνουν 47 ίσως και περισσότεροι. Τουλάχιστον 20 θα αποχωρήσουν ή θα… υποχωρήσουν, αν μιλάμε για τα παιδιά των ακαδημιών.

Με τα σημερινά δεδομένα, αυτή είναι μία πιθανή 19άδα του Ολυμπιακού (δίχως να ενσωματώνουμε κάποιο νέο πρόσωπο ή τον αμφίβολο Λαΐφη)

Τέρμα: Καπίνο, Γιαννιώτης

Άμυνα: Ρέτσος, Ρισβάνης, Ντε Λα Μπέγια, Φιγκέιρας, Βιάνα, Κούτρης, Σισέ

Κέντρο: Σιώπης, Ρομαό, Μαρτίνς, Φορτούνης, Ελιονούσι, Μανθάτης

Επίθεση: Ανσαριφάρντ, Μπεν, Γιαννιώτας,  Σεμπά

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα