«Σε προκαλώ να τα πούμε πρόσωπο με πρόσωπο»

Η ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΥΡΙΝΟΥΔΗ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ

Το γάντι της δημόσιας αντιπαράθεσης πέταξε στο Νότη Μηταράκη η πρώην βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σταυρινούδη. Αυτό συνέβη μέσω του λογαριασμού που διατηρεί στο facebook η κα. Σταυρινούδη όπου με μήνυμα που ανήρτησε κατηγορεί τον Κ. Μηταράκη ότι τη συκοφαντεί.

Χωρίς να μασάει τα λόγια της, η κα. Σταυρινούδη κάνει λόγο μεταξύ άλλων για πολιτικά deal, για «παράδοση της Χίου» στον Ν. Μηταράκη, ενώ παράλληλα καλεί τον άλλοτε συνυποψήφιό της να αντιπαρατεθεί μαζί της δημοσίως σε όποιο ΜΜΕ εκείνος επιλέξει.

Συγκεκριμένα, η επίμαχη ανάρτηση της Μ. Σταυρινούδη στο Facebook έχει ως εξής:

«Αγαπητέ Νότη,

Από τις 26/1/2015 τοποθετήθηκες βουλευτής στη Χίο. Έτσι ήταν το σχέδιο. Εγώ ήρθα τρίτη, παρόλο που η προσπάθεια ήταν να είμαι τέταρτη.

Μαθαίνω όμως παρόλα αυτά, ότι συνεχίζεις να ασχολείσαι μαζί μου, μιλώντας σε συμπολίτες, φίλους και συναγωνιστές, για την οικονομική μου κατάσταση.

Παράλληλα απορείς γιατί δεν έκανα …deal … μαζί σου όπως έκαναν κάποιοι, οι οποίοι και σου παρέδωσαν το νησί!

Επειδή οι εκλογές για μένα τελείωσαν, αλλά εσύ άγνωστο γιατί, συνεχίζεις να παίζεις με την ηθική και την αξιοπρέπειά μου, σε καλώ να κάνουμε μια ανοιχτή συζήτηση για τα…οικονομικά μας!

Θα πω εγώ για τα 30 χρόνια δουλειάς μου κι εσύ για τη δική σου οικονομική πορεία μέχρι σήμερα. (πόθεν έσχες)

Είναι δική σου η επιλογή του ΜΜΕ!

Θα περιμένω εναγωνίως. Μέχρι τότε σε παρακαλώ ΜΗΝ ΞΑΝΑΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!!!!!».

stavrinoudi facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η συνέντευξη στην «Α»
Αξίζει να θυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η κα Σταυρινούδη εγκαλεί τον κ. Μηταράκη για «αντισυναδελφική» συμπεριφορά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 24 Οκτωβρίου η πρώην βουλευτής Χίου της Ν.Δ. παραχώρησε συνέντευξη στην έντυπη έκδοση της «Α», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θέλει να έχει «καμία σχέση με τον συγκεκριμένο “κύριο”» και ισχυριζόμενη ότι «ο κύριος Μηταράκης με εκμεταλλεύθηκε, την απειρία μου».

Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης:

ΕΡΩΤΗΣΗ «Α»: Το γεγονός ότι είστε γυναίκα, το παρουσιαστικό σας, ακόμη και ο αριθμός των λίγων ψήφων που σας έφεραν τότε στη Βουλή, δεν συνθέτουν από μόνα τους ένα «πιασιάρικο πρωτοσέλιδο»;

Μ.Σ.: «Όλα αυτά ήταν ένα καλοστημένο σκηνικό για να ανοίξει ο δρόμος για τον σημερινό βουλευτή της Χίου. Ναι, εγώ μπήκα στη Βουλή μετά τις παραιτήσεις όσων είχαν περισσότερες ψήφους, αλλά αυτό προβλέπει το σύστημά μας. Αισθάνθηκα λοιπόν πως κάποιοι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να με παρουσιάσουν ως χαζογκόμενα. Μέσα στη Βουλή δούλεψα αρκετά στηρίζοντας την περιφέρειά μου και μάλιστα εις βάρος μου, μιας και δεν διέθεσα ποτέ χρόνο για να στελεχώσω το γραφείο μου με αποτέλεσμα να χάσω τις εκλογές. Ευτυχώς, λόγω του περιστατικού με τον κ. Τραγάκη, έγινα γνωστή και άνοιγαν εύκολα οι πόρτες των υπουργείων δίνοντάς μου την ευκαιρία να προωθήσω τις ανάγκες του νησιού. Δεν ασχολήθηκε όμως κανείς με το τι έκανα, αλλά με τις ενδυματολογικές και στυλιστικές μου επιλογές και μόνο. Ήταν μια συγκεκριμένη στοχευμένη κατάσταση να με παρουσιάσουν με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε κάποιος να το εκμεταλλευθεί…»

ΕΡΩΤΗΣΗ «Α»: Ποιος θεωρείτε ότι σας είχε στοχοποιήσει;
Μ.Σ.: «Ποιος είχε συμφέρον; Σίγουρα κάποιος που είχε επαφές με τα media».

ΕΡΩΤΗΣΗ «Α»: Οι σχέσεις σας με τον κ. Μηταράκη ποιες είναι;
Μ.Σ.: «Ανύπαρκτες. Δημόσια τυπικές, αλλά δεν θέλω καμία σχέση με τον συγκεκριμένο “κύριο”. Ο κύριος Μηταράκης με εκμεταλλεύθηκε, την απειρία μου δηλαδή. Από την ημέρα που βρέθηκα στη Χίο ήταν δίπλα μου κάθε Σαββατοκύριακο και απορώ η περιφέρεια του τότε, η Α΄ Αθηνών, δεν τον χρειαζόταν; Κάποια στιγμή έμαθα πως ενώ ήταν δίπλα μου υποστήριζε πως τα έχουμε βρει και πως με τη συγκατάθεσή μου θα ήταν βουλευτής στις επόμενες εκλογές καθώς εγώ ήμουν αποτυχημένη. Αν εννοούσε πως είμαι επαγγελματικά αποτυχημένη λόγω της κρίσης, όπως και τόσοι άλλοι, να το δεχθώ. Όμως δεν είμαι λαμόγιο. Ως γυναίκα είχα πάρα πολλές ευκαιρίες να τακτοποιήσω τα χρέη μου και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες. Επέλεξα όμως να “αποτύχω” και να κλείσω την επιχείρησή μου και να διατηρήσω την αξιοπρέπειά μου…».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα