“Σε προχωρημένες συζητήσεις με Cosco για ενίσχυση της συνεργασίας στο λιμάνι του Πειραιά”

Η Ελλάδα βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την κινεζική Cosco για την ενίσχυση της συνεργασίας τους στο λιμάνι του Πειραιά, δήλωσε από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος.

«Βρισκόμαστε σε πολύ προχωρημένες συζητήσεις για την επέκταση της συνεργασίας αυτής πολύ σύντομα, και με την εμπλοκή του σιδηροδρομικού δικτύου», δήλωσε.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε επίσης ότι θα προτείνει τη δημιουργία νέας αεροπορικής νατοϊκής βάσης στο Αιγαίο.

Παράλληλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα προς τους δανειστές της Ελλάδας  κάνοντας χρήση της έλλειψης ρευστότητας και της ασφυξίας στην ελληνική οικονομία, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «θέλω να είμαι ξεκάθαρος ότι τα όρια της Ελλάδας να συνεχίσει να πληρώνει τους δανειστές χωρίς να παίρνει εξαντλούνται». Τόνισε δε ότι η Ελλάδα, αν δεν υπάρξει λύση, θα βρει άλλες πηγές χρηματοδότησης, ενώ έκανε λόγο για πιθανό «πνίξιμο» της χώρας για να ρίξουν μία κυβέρνηση η οποία δεν τους είναι ιδιαίτερα αρεστή.

Ο κ. Καμμένος συνέχισε λέγοντας ότι «αν λοιπόν αποφασίσουν οι δανειστές ότι θέλουν να πνίξουν την Ελλάδα για να ρίξουν μία κυβέρνηση η οποία δεν τους ιδιαίτερα αρεστή από την πλευρά της Γερμανίας, η Ελλάδα δεν έχει άλλο τρόπο από το να επιδιώξει άλλες πηγές χρηματοδότησης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα