Σε ρόλο βοηθού ο Φαν Μπάστεν στην Άλκμααρ!

Το πόστο του βοηθού προπονητή στην Άλκμααρ ανέλαβε ο άλλοτε σπουδαίος ποδοσφαιριστής και μέχρι πρότινος head coach των Ολλανδών, Μάρκο Φαν Μπάστεν, ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Φαν Μπάστεν αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη θέση του τεχνικού της AZ, καθώς το στρες και η πίεση που αναγκαζόταν να δέχεται, σε συνδυασμό με κάποια προσωπικά θέματα που είχαν προκύψει το καλοκαίρι, του προκάλεσαν σοβαρές συνέπειες στην καρδιακή του λειτουργία, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει ακόμη και η ζωή του.

Μετά από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, οι γιατροί του σύστησαν να αποφεύγει το άγχος και να μην υποβάλλει τον οργανισμό του σε συνθήκες έντονου ανταγωνισμού και στρες. Ωστόσο, το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει δεν θα τον κρατήσει μακριά από το χώρο του ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με την τελευταία εξέλιξη, ο Μάρκο Φαν Μπάστεν θα είναι ο βοηθός του νέου κόουτς, Άλεξ Παστόρ, συνδυάζοντας την ενασχόλησή του με τη μεγάλη του αγάπη και την αποφυγή του έντονου άγχους που προκαλεί η θέση του πρώτου προπονητή.

«Η ενασχόλησή μου με την προπονητική τα προηγούμενα χρόνια, μου προκάλεσε προβλήματα στην υγεία μου. Για το λόγο αυτό έλαβα την απόφαση να αποσυρθώ. Όμως ήθελα να επιστρέψω στην Άλκμααρ, όχι όμως σαν πρώτος προπονητής. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το νέο μου ρόλο», δήλωσε ο διάσημος Ολλανδός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα