Σε ρόλο Ζωής ο Νίκος Φίλης, προβληματίζει το Μέγαρο Μαξίμου

Ο πρώην υπουργός Παιδείας δεν κρύβει πως είναι αντίθετος με τις επιλογές της κυβέρνησης

Να καλύψει το κενό της εσωκομματικής αντιπολίτευσης που έμεινε ορφανό επί της ουσίας μετά την έξοδο των Λαφαζάνη και Κωνσταντοπούλου επιχειρεί ο Νίκος Φίλης. Ο πρώην υπουργός Παιδείας δεν κρύβει πως είναι αντίθετος με τις επιλογές της κυβέρνησης εκτιμώντας πως αυτές οδηγούν τον ΣΥΡΙΖΑ μακριά από το πολιτικό του ακροατήριο αλλά πιο σημαντικό, μακριά από τις πολιτικές του αρχές.
Το γεγονός αυτό είναι σαφές στο Μέγαρο Μαξίμου και δεν κρύβεται ο εκνευρισμός των ενοίκων του οι οποίοι παρακολουθούν από κοντά τις κινήσεις του κορυφαίου στελέχους. Μάλιστα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν «μεσάζοντας» να επιχείρησε την «εξαγορά» του Ν. Φίλη προτείνοντας του την επιστροφή του στην κυβέρνηση κάτι που όμως εκείνος απέρριψε χωρίς δεύτερη σκέψη.
Η δε στάση του κατά την συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος την Παρασκευή οπότε και ξεκαθάρισε πως η ανοχή του εξαντλείται με την ψήφιση των μέτρων και μετά δεν δεσμεύεται για τίποτα, προμηνύει μια καυτή περίοδο οπότε και ο Ν. Φίλης θα προσπαθήσει να γίνει η βασική φωνή κριτικής στο εσωτερικό του κόμματος.
Με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να παραμένει εγκλωβισμένος στο υπουργείο Οικονομικών αφήνοντας επί της ουσίας ακέφαλους τους 53+ για τον πρώην υπουργό υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό.
«Μπορεί να είναι σε συσκευασία του ενός Ζωή και Λαφαζάνης χωρίς όμως τις ακρότητες τους. Γνωρίζει καλά το εσωτερικό του κόμματος και πώς να παρέμβει ώστε να κάνει σαφή την θέση του χωρίς όμως να αυτοστοχοποιείται» σχολιάζει κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου που ερωτήθηκε σχετικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα