“Σε τροχιά ασύντακτης χρεοκοπίας η Ελλάδα”

Άστραψε και βρόντηξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στη νομαρχιακή συνδιάσκεψη της ΛΑ.Ε., στη Θεσσαλονίκη ενώ τόνισε πως “η Ελλάδα είναι σε τροχιά ασύντακτης χρεοκοπίας”.

 

“Η τραγωδία για την Ελλάδα είναι ότι κυριαρχείται από μια εθελόδουλη παρακμιακή μνημονιακή και βαθιά ευρώπληκτη πολιτική τάξη, η οποία, εκτός τόπου και χρόνου, είναι χωρισμένη σε “κομματικές συμμορίες. “Κομματικές συμμορίες” που ανταγωνίζονται, όχι στη βάση προγραμμάτων και ιδεών αλλά μόνο για τις καρέκλες, τις εξυπηρετήσεις μεγάλων οικονομικών λόμπι, τις πελατειακές σχέσεις και τα λάφυρα της εξουσίας δήλωσε αρχικά ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

 

Ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι «η Ελλάδα, λόγω της παταγώδους αποτυχίας των μνημονιακών προγραμμάτων και τώρα του τρίτου μνημονίου, δεν θα μπορέσει μέχρι το τέλος της χρονιάς να βγει στις αγορές, με συνέπεια να τεθεί σε τροχιά ασύντακτης πτώχευσης και εξόδου από την ευρωζώνη» αφού, όπως υποστήριξε, τέταρτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα από τους “θεσμούς” είναι αδύνατο να υπάρξει».

Και πρόσθεσε: «Είτε ο Τσίπρας βρει φόρμουλα και τακτικούς ελιγμούς για να ψηφίσει τη νέα συνθηκολόγηση της δεύτερης αξιολόγησης είτε, πολύ περισσότερο, αν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές, που θα επισπεύσουν και την πτώχευσή της, η Ελλάδα θα γνωρίσει συγκλονιστικές εξελίξεις, που θα στείλουν στο σκαμνί των πολιτικών και όχι μόνο, ευθυνών τη μνημονιακή πολιτική τάξη της χώρας και όσα άνομα συμφέροντα την στήριξαν και τη βοήθησαν.

Δεν υπήρξε στην ιστορία της χώρας μεγαλύτερο πολιτικό έγκλημα σε βάρος του τόπου, απ’ αυτήν που διέπραξαν όσοι έφεραν, ψήφισαν και διαχειρίστηκαν μνημόνια.

Μέσα σε μια ευρωζώνη και μια ΕΕ που αποσυντίθενται και σπαράσσονται από αντιθέσεις και αντιφάσεις, η μόνη λύση στην ελληνική τραγωδία είναι ένα μεγάλο μέτωπο όλων χωρίς εξαίρεση των αριστερών πατριωτικών δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων που θα βγάλει συντεταγμένα τη χώρα από την ευρωζώνη σε σύγκρουση με την ΕΕ και στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος που θα έχει επίκεντρο τον κόσμο της εργασίας και στόχο τον παραγωγικό μετασχηματισμό της».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα