«Σε 20 χρόνια θα σταθεροποιηθεί η Ελλάδα»

Μαύρες είναι οι προβλέψεις αξιωματούχου του ΔΝΤ για την Ελλάδα που έκανε ωμή παρέμβαση ΔΝΤ στα πολιτικά δρώμενα στην Ελλάδα.

Το στέλεχος του Ταμείου που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ότι «Εάν υπήρχε Έλληνας Μακρόν, το ΔΝΤ θα έμπαινε αυτή τη στιγμή στο πρόγραμμα», κάνοντας έτσι απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας και αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως εκτός από τα ζητήματα του χρέους, υπάρχει και θέμα δυσπιστίας στο ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Ο αξιωματούχος, δήλωσε ωστόσο αισιόδοξος ότι Ευρωπαίοι εταίροι και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα καταλήξουν σε συμφωνία για το ελληνικό χρέος έως το Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Απέδωσε μάλιστα την αισιοδοξία αυτή στη χρονική πίεση που υπάρχει, λόγω του ότι η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει περίπου 7 δισεκατομμύρια ευρώ στην ΕΚΤ, το ΔΝΤ και ιδιώτες πιστωτές εντός του Ιουλίου.

«Κάποιος πρέπει να υποχωρήσει σε κάτι. Υπάρχει η πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία σε τρεις εβδομάδες, λόγω της πίεσης χρόνου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα