«Σε 4 μήνες τα παραδοσιακά κόμματα θα είναι παρελθόν»

Μόλις 4 μήνες «ζωής» δίνει στα παραδοσιακά κόμματα της Ιταλίας ο Μπέπε Γκρίλο, ενώ τόνισε πως το Κίνημα Πέντε Αστέρων είναι ένας ταχέως μεταδιδόμενος «ιός».

Σε συνέντευξή του επιτέθηκε στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κάλεσε τους Ιταλούς να τον αφήσουν πίσω και δήλωσε ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Μιλώντας στο CNBC, ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων προέβλεψε πως μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες τα παραδοσιακά κόμματα στην Ιταλία θα γίνουν παρελθόν: «Ο Λαός της Ελευθερίας είναι μόνο ο Μπερλουσκόνι, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα δεν ξέρει καν τι είναι. Ο ένας προστατεύει τον άλλο: Ο Μπερλουσκόνι δεν πάει φυλακή (γιατί θα έπρεπε να πάει φυλακή) και στο Δημοκρατικό Κόμμα δεν κάνουν έρευνες για τα πιο μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων 50 ετών. Αυτή δεν είναι μια κυβέρνηση, είναι μια μεταφορά» εξήγησε ο Γκρίλο, που κάλεσε τους συμπατριώτες του να ξεχάσουν τον «Καβαλιέρε».

«Οι Ιταλοί πρέπει να καταλάβουν ότι είναι ανάγκη να αφήσουν πίσω τους τον Μπερλουσκόνι. Είναι απλά μία υπόσχεση, μία υπόθεση μάρκετινγκ, μία διαφήμιση. Πρέπει να ξαναχτίσουμε αυτή τη χώρα από τα θεμέλιά της», είπε, ενώ μιλώντας για το Κίνημα Πέντε Αστέρων τόνισε πως «είναι σαν ιός που εξαπλώνεται επιθετικά. Δεν ελέγχεται από ψηλά. Λέω ότι θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές και τότε θα δημιουργήσουμε μία διαφανή αγορά από καλούς ανθρώπους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα