Σημάδια ζωής από την Εθνική στο 4-3 με την Ουγγαρία

Με τον Κώστα Τσάνα να πειραματίζεται αυτή τη φορά λίγο διαφορετικά και να χρησιμοποιεί τρία «δεκάρια» πίσω από τον Μήτρογλου, αλλά κι ένα ακόμη επιθετικό χαφ για «οκτάρι», τον Ταχτσίδη, η Εθνική Ελλάδας ολοκλήρωσε τη μαρτυρική προκριματική φάση για το Euro 2016 της Γαλλίας με την καλύτερή της εμφάνιση τον τελευταίο χρόνο!Παρά το ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ δύο φορές, κατάφερε να νικήσει 4-3 την Ουγγαρία και να πάρει τη νίκη γοήτρου και υποσχέσεων και το κυριότερο να θέσει αγωνιστικά θεμέλια ανάκαμψης, αρκεί να διαβάσει καλά αυτή την εμφάνιση ο νέος προπονητής και να κάνει την πιο σοφή επιλογή η ΕΠΟ.

Ότι δεν είδαμε στα εννέα αποτυχημένα παιχνίδια της Ελλάδας στον όμιλο, τα είδαμε στα 15 πρώτα λεπτά τη αναμέτρησης του Φαλήρου, όχι τόσο επειδή η Ελλάδα κυριάρχησε στο κέντρο με Μάνταλο, Φορτούνη και Πέλκα, αλλά κυρίως επειδή μπήκαν με όρεξη τα παιδιά, θέλοντας κάτι να αποδείξουν, αιφνιδιάζοντας σαφέστατα τους Ούγγρους! Ωστόσο, το εξαιρετικό ξεκίνημα και του γκολ του Σταφυλίδη στο 5’ μετά τη συνεργασία Πέλκα και Κίτσιου, δεν είχε ανάλογη συνέχεια μετά το 20λεπτο. Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν, οι Έλληνες έδειξαν μία αμυντική αστάθεια κι έτσι η Ουγγαρία κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ μία από τις τρεις φάσεις που έκανε, με κεφαλιά του Λόβρεντσιτς στο 26’.

Στην επανάληψη η Ελλάδα πάλι μπήκε καλά και της πιστώνεται πως όχι μόνο δεν τα έχασε μετά το 1-2 του Νέμεθ στο 54’, αλλά ισοφάρισε άμεσα στο 56’ με τον Ταχτσίδη και μετά πήρε για τα καλά τα ηνία του αγώνα, πιέζοντας την Ουγγαρία, έχοντας μάλιστα ήδη υποχρεωθεί σε δύο αναγκαστικές αλλαγές. Ωστόσο, δεν έγινε άμεσα το 3-2 κι έτσι όσο περνούσε η ώρα, τόσο ισορροπούσαν και πάλι οι Μαγυάροι με αποτέλεσμα να πάρουν και πάλι το προβάδισμα εκ νέου με τον Νέμεθ στο 77’.

Η Εθνική, όμως, είχε όρεξη το βράδυ της Κυριακής και απάντησε πάλι αμέσως, αυτή τη φορά με εξαιρετική ασίστ του Ταχτσίδη και σκόρερ τον Μήτρογλου και νέα πίεση στα τελευταία λεπτά που και αυτή καρποφόρησε, στο 85΄με κεφαλιά του Κονέ την οποία πανηγύρισαν έξαλα οι Έλληνες διεθνείς.

Τα κέρδη του αγώνα είναι αρκετά: Ο Ταχτσίδης σε αυτή τη θέση μπορεί να προσφέρει, είναι ταμάμ!  Έρχεται ένας ακόμη υποσχόμενος στόπερ, ο Τζανετόπουλος. Μπορούν να συνυπάρξουν Φορτούνης, Μάνταλος και Πέλκας, ή έστω οι δύο από τους τρεις. Και τέλος, μία καλή δημιουργικά ομάδα, μπορεί να ταϊσει τον Μήτρογλου που έχει φονικό ένστικτο.  Προφανώς το ότι ήταν το τελευταίο μάζωμα των παιδιών, αλλά και η επιθετική τακτική του Τσάνα που θυσίασε κάθε αμυντική προσέγγιση του αγώνα, έσπρωξαν την Ελλάδα σε αυτή την ωραία νίκη.

Μακάρι να έχει και συνέχεια, διότι προσμένουμε μία ανεβασμένη Εθνική και αυτό το 90λεπτο μας γέμισε ελπίδες!

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Κίτσιου, Σταφυλίδης (35’ Χολέμπας), Μόρας, Παπασταθόπουλος (63’ Τζανετόπουλος), Πέλκας, Μάνταλος (72’ Κονέ), Ταχτσίδης, Σάμαρης, Φορτούνης, Μήτρογλου.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Κίραλι, Κάνταρ, Φιόλα, Έλεκ, Ντζούντζακ (70’ Κάλμαρ), Νέμεθ, Γκέρα (70’ Νάγκι), Μπόντε, Λεάντρο, Γιουχάζ, Λόβρενσιτς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα