Σημαντικές τροπολογίες για τον νέο προϋπολογισμό της ΚΑΠ

ΤΙΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕ ΔΥΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΚ

Δύο σημαντικές τροπολογίες για την Κοινή Αγροτική Πολιτική κατέθεσαν στο πλαίσιο της αναθεώρησης του κοινοτικού προϋπολογισμού (κανονισμός Omnibus) ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της Ν.Δ., ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης μαζί με τους συναδέλφους του ευρωβουλευτές του ΕΛΚ Λευτέρη Χριστοφόρου (Κύπρος) και Salvatore Cicu (Ιταλία)

Με την πρώτη τροπολογία προτείνεται η θέσπιση ευέλικτης στήριξης του εισοδήματος των παραγωγών σε περίπτωση έκτακτων συνθηκών όπως ακραία καιρικά φαινόμενα ή ασθένειες ζώων.

Με την τροπολογία αυτή προτείνεται η καταβολή πόρων σε κράτη μέλη μέσω στοχευμένων δράσεων για τους πληγέντες παραγωγούς.

Η δεύτερη τροπολογία σχετίζεται με τον κανονισμό άμεσων ενισχύσεων και αφορά στη στήριξη όλων των νησιωτικών περιοχών για την παραγωγή ποιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων.

Η τροπολογία αυτή έρχεται σε συνέχεια της στήριξης των παραγωγών σε μικρά νησιά του Αιγαίου (κανονισμός 229/2013) που πλέον επεκτείνεται σε όλη τη νησιωτική επικράτεια.

Έτσι θα μπορεί να δίνεται η δυνατότητα συμπληρωματικής στήριξης μέσω της παροχής συνδεδεμένων ενισχύσεων σε όλες τις νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα