“Σημαντικό που η Ελλάδα τελειώνει με την υπόθεση των τρομο-πακέτων”

Στο ζήτημα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα και τις τελευταίες εξελίξεις με τη σύλληψη του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου αναφέρθηκε ο Κλάους Ρέγκλινγκ

Είναι σημαντικό ότι οι ελληνικές Αρχές μπορούν πλέον να κλείσουν το κεφάλαιο με τις αποστολές τρομο-πακέτων, έχοντας συλλάβει τον ύποπτο, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ρέγκλινγκ είπε ότι ένα από τα πακέτα αυτά είχε σταλεί και στον ίδιο, αλλά εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο της Αθήνας. «Γνωρίζω ότι ένα τέτοιο τρομο-πακέτο είχε σταλεί σε εμένα. Όπως άλλωστε και σε δεκάδες άλλους στην Ε.Ε.», σημείωσε και πρόσθεσε: «Εντοπίστηκε, ωστόσο, στο αεροδρόμιο της Αθήνας, οπότε δεν συνέβη οτιδήποτε.

Είμαι ευγνώμων που μαθαίνω ότι ο ύποπτος έχει πλέον συλληφθεί. Όταν επισκέφθηκα στο νοσοκομείο τον Έλληνα πρώην πρωθυπουργό, τον κύριο Παπαδήμο, ο οποίος είναι καλός μου φίλος από την εποχή που υπηρετούσε ως διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος και ως Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, χάρηκα που μού είπε ότι θα αναρρώσει πλήρως.

Ήταν όμως πολύ σοβαρή επίθεση. Υπήρξε, όμως, και ένα περιστατικό στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, όπου μια γραμματέας τραυματίστηκε, επειδή άνοιξε μια από αυτές τις επιστολές. Οπότε θεωρώ ότι είναι σημαντικό που οι ελληνικές Αρχές μπορούν πλέον να κλείσουν αυτό το κεφάλαιο».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα