«Σημείο αναφοράς ο φετινός τίτλος…»

Ο Τσάβι Πασκουάλ έκανε φέτος με τον Παναθηναϊκό τη διαδρομή από την κόλαση στον παράδεισο αλά… ελληνικά, καθώς μετά τον ταπεινωτικό αποκλεισμό – σκούπισμα από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε στην Ευρωλίγκα, οδήγησε τους «πράσινους» στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

«Δεν υπάρχουν συνταγές. Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να κατορθώσεις να σκέφτονται όλοι με τον ίδιο τρόπο και για να το πετύχεις αυτό πρέπει να συμπεριφέρεσαι διαφορετικά σε κάθε παίκτη. Όλοι είναι διαφορετικοί χαρακτήρες. Μερικές φορές πρέπει να δώσεις χώρο στον παίκτη να επιλέξει αυτός. Κάποιοι συντονίζονται άμεσα, σε άλλους πρέπει να επέμβεις. Με δύο λόγια, πρόκειται για διαχείριση ανθρώπων, ώστε να είναι εντάξει η ομάδα» τόνισε ο Ισπανός τεχνικός σε συνέντευξη που παραχώρησε στον sport-fm και πρόσθεσε: «Για το κλαμπ, είναι πολύ σημαντικό πως την πρώτη χρονιά χωρίς τον Διαμαντίδη καταφέραμε τόσα πράγματα. Ήταν ένα σημείο αναφοράς. Πρέπει να συγχαρούμε όλον τον κόσμο που δούλεψε πριν από μένα, γιατί έτσι τέθηκαν τα θεμέλια γι’ αυτό που πετύχαμε.

Από τότε που ήμουν προπονητής και από τότε που έχω τα λογικά μου, πάντα ήθελα να προπονήσω τον Διαμαντίδη. Του το είπα όταν ήρθε, ότι τώρα που ήρθα εγώ μαλ…, έφυγες εσύ. Τον ήθελα στην Μπαρτσελόνα, αλλά δεν μπορούσαμε να τον αποκτήσουμε.

Αυτά που κατάφερε ο Παναθηναϊκός με τον Ομπράντοβιτς είναι ανέφικτα για τα επόμενα 100 χρόνια. Ήταν ένα διάστημα μεγαλείου για τους παίκτες, τον προπονητή, για όλους. Τώρα οι στιγμές είναι διαφορετικές και πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε ως τέτοιες. Αλλά μπορώ να γίνω για τον κόσμο κάποιος που πέρασε από εδώ και άφησε κάτι, άφησε τη σφραγίδα του. Μου αρκούν κάποια βασικά πράγματα, να μείνω στη συνείδηση του κόσμου ως ένας άνθρωπος που δούλεψε τίμια και άφησε κάποια πράγματα στην ομάδα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα