Σιμόες: «Με ενδιαφέρουν οι τίτλοι και η πρόοδος»

Ο καλύτερος σε σταθερότητα ποδοσφαιριστής της Ένωσης τη φετινή σεζόν είναι αδιαμφισβήτητα ο Αντρέ Σιμόες. Ο 26χρονος Πορτογάλος «κόφτης» μπορεί να μην σκοράρει ή να μην μοιράζει αβέρτα γκολ και με αυτόν τον τρόπο να εμφανίζει ένα μάλλον φτωχό προφίλ στους στατιστικούς πίνακες της Super League, αλλά όποιος παρακολουθεί με μανία τα φετινά παιχνίδια της ΑΕΚ ξέρει με τι έχει να κάνει!

Ο «κιτρινόμαυρος» παίκτης μίλησε σε Μέσο της πατρίδας του και εξήγησε με γλαφυρό τρόπο το πώς βίωσε τον ερχομό του σε μία νεοφώτιστη ομάδα, υπονοώντας πίσω από τις λέξεις ότι δεν περίμενε πως στα μέσα του Φλεβάρη η ομάδα του θα θεωρούταν φαβορί για είσοδο στα προκριματικά του Champions League.

Ο Σιμόες των έξι γκολ και των πέντε ασίστ στα 37 ματς με τη Μορεϊρένσε στις περσινές υποχρεώσεις του στην Πορτογαλία εξήγησε στους συμπατριώτες του για ποιο λόγο φέτος δεν έχει αντίστοιχα νούμερα: «Δεν σκοράρω τόσο συχνά, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή παίζω ας αμυντικό χαφ. Κάνω καλή χρονιά, όμως. Είμαι ευχαριστημένος. Νικήσαμε και τον αήττητο Ολυμπιακό, διότι κλείσαμε την ανάπτυξή του και κάναμε αυτό που έπρεπε, να βάλουμε δηλαδή ένα γκολ».

Ο Πορτογάλος δεν κάνει απλά καλή χρονιά, αλλά αποτελεί τον «ομφαλό» της φετινής καλοσχηματισμένης ΑΕΚ. Χαρακτηριστικό είναι ότι: Στην Τούμπα ήταν ο κορυφαίος παίκτης, δεν του δόθηκε πέναλτι, στην ήττα από τον ΠΑΟΚ. Στην ήττα από τον Ολυμπιακό με 4-0 βγήκε αλλαγή στο 1-0 και η ομάδα του κατέρρευσε. Στην ήττα από τον Ατρόμητο δεν έπαιξε. Άρα, δεν είναι μόνο ότι παίζει καλά, αλλά δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στην ομάδα του όταν δεν παίζει!

Για το μέλλον του είπε: «Θέλω κάποια στιγμή να παίξω σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει να βελτιωθώ και να πάρω τίτλους. Όταν ήρθα ήξερα πως πρόκειται για μία νεοφώτιστη ομάδα και ξαφνικά βλέπω ότι κυνηγάμε να βγούμε Champions League και αυτό με ενθουσιάζει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα