ΣΙΡΙΑΛ: Νικολόπουλος Vs Κοντομηνάς (Επεισόδιο: έχει χαθεί ο αριθμός)

Ακόμη ένα επεισόδιο –άγνωστος πλέον ο αριθμός τους– στο πολύκροτο πολεμικό σίριαλ που «παίζεται» εσχάτως ανάμεσα στον Νίκο Νικολόπουλο και τον Δημήτρη Κοντομηνά είχαμε τις προηγούμενες ημέρες. Επί της ουσίας πρόκειται για το… σίκουελ των τελευταίων παρεμβάσεων του Αχαιού βουλευτή εναντίον του επιχειρηματία τον οποίο κατηγορεί για φοροδιαφυγή παρένθετων προσώπων στα οποία «δώρισε» μετοχές του Alpha, χωρίς οι «δωρολήπτες» να έχουν καταβάλει τον φόρο δωρεάς.

Τη βασιμότητα ή μη των καταγγελιών Νικολόπουλου απομένει να στοιχειοθετήσουν οι αρμόδιες φορολογικές αρχές, τις οποίες όμως ο Αχαιός βουλευτής κατηγορεί ότι επί σειρά ετών «παίζουν καθυστέρηση»…

Τι συνέβη αυτή τη φορά; Καταρχάς ο Ν. Νικολόπουλος κατέθεσε στις 2 Δεκεμβρίου ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών (αρ. πρ. 1695) στην οποία εγκαλεί τη Δ΄ ΔΟΥ για πολυετή καθυστέρηση στον καταλογισμό των σχετικών προστίμων αναφορικά με υποθέσεις σου αφορούν τον Δ. Κοντομηνά και τους συνεργάτες του.
Όπως αναφέρει ο ανεξάρτητος βουλευτής, εναντίον του ιδιοκτήτη του Alphaυπάρχουν συγκεκριμένες αμετάκλητες αποφάσεις (βλ. παραπομπή σε δίκη ενώπιον του 3μελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα δάνεια του Τ.Τ.), ενώ υπενθυμίζει τις τρεις πρόσφατες ερωτήσεις του (σ.σ. προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής για τις οποίες ο Ν. Νικολόπουλος ενημερώθηκε εγγράφως στις 7 Δεκεμβρίου από τον κ. Παππά ότι θα απαντηθούν από τον ΥΠ.ΟΙΚ.) με αφορμή την πρόταση που κατέθεσε η κόρη του κ. Δημήτρη Κοντομηνά, Μαρία Κοντομηνά,προκειμένου να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια ο Alpha.
«Αντικείμενο των ως άνω ερωτήσεων ήταν να γνωστοποιηθούν κατά πρώτο λόγο οι αιτιολογίες για τις οποίες καθυστέρησε επί σειρά ετών η σύνταξη του Σημειώματος Διαπιστώσεων Ελέγχου από τους αρμοδίους της Δ΄ ΔΟΥ, όταν δι’ αυτού διερευνάται φοροδιαφυγή ύψους 77.000.000 ευρώ, και κατά δεύτερο λόγο αν υπάρχει κίνδυνος παραγραφής αστικής και ποινικής μορφής των φερομένων ως αδικημάτων λόγω της κατά αδικαιολόγητο τρόπο καθυστέρησης των ενεργειών της εν λόγο φορολογικής αρχής»εξηγείο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ερωτά -εκ νέου– τον ΥΠ.ΟΙΚ.:
«Με δεδομένο ότι η έρευνα των αρμοδίων της Δ΄ ΔΟΥ είχε πολυετή χρονική διάρκεια –άρα έχουν διακριβωθεί όλες οι λεπτομέρειες της παραβατικής συμπεριφοράς των «δωροληπτών» μετόχων–, έχουν δρομολογηθεί από το υπουργείο σας ενέργειες ώστε η οριστική επίδοση Σημειώματος Ελέγχου να πραγματοποιηθεί άμεσα, λαμβανομένου υπ’ όψιν και του κινδύνου παραγραφής, ή θα παρατηρηθούν νέες χρονοβόρες κωλυσιεργίες, όπως συμβαίνει επί σειρά ετών σε όλες τις υποθέσεις που αφορούν τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά και τους συνεργάτες του;».

Η επιστολή στον ΓΓΔΕ
Και να ήταν μόνο το παραπάνω; Μόλις χθες (Παρασκευή 8/12), ο ανεξάρτητος βουλευτής έδεσε το… γλυκό στέλνοντας επιστολή στον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή, ενημερώνοντάς τον για την υπόθεση. Γράφει συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Ν. Νικολόπουλοςότι έχει ζητήσεινα πληροφορηθεί από τους αρμόδιους υπουργούς «πώς είναι δυνατόν η Δ΄ ΔΟΥ να ερευνά επί 7 συναπτά έτη φορολογική παράβαση ύψους 77 εκατ. ευρώ, χωρίς να προβαίνει στις δέουσες ενέργειες για τον καταλογισμό και την είσπραξη του ως άνω ποσού από το Δημόσιο, όταν σε εργαζόμενους με χαμηλές αμοιβές εκτελούνται κατασχέσεις για ποσά που δεν υπερβαίνουν τα 1.000-2.000 ευρώ(!!!), από τους ίδιους αρμόδιους των φορολογικών αρχών».
Μάλιστα ο ανεξάρτητος βουλευτής υπογραμμίζει εμφατικά ότι με τη βουλευτική του ιδιότηταεπιφορτίστηκε με το καθήκον να ερευνήσει και να πληροφορήσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση αυτή, αλλά στην προσπάθειά του να συγκεντρώσει στοιχεία προσέκρουσε –όπως αποκαλύπτει–«σε απροσπέλαστο “τείχος” με την αιτιολογία του απορρήτου των ερευνών».

Στον επίλογο της επιστολή του ο Ν. Νικολόπουλος ζητά από τον Γιώργο Πιτσιλή να ερευνήσει «εάν από τους αρμοδίους της Δ΄ ΔΟΥ έχουν τηρηθεί όλες οι προβλεπόμενες από τον Φορολογικό Κώδικα ενέργειες για τον καταλογισμό και την είσπραξη από το Δημόσιο των καταλογισθέντων προστίμων, προκειμένου αυτά να εισπραχτούν άμεσα και να προστεθούν στα έσοδα του Δημοσίου. Τέλος, θεωρώ ότι πρέπει να ζητήσετε να τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, ώστε να γίνει άμεσα η οριστική επίδοση του Σημειώματος Ελέγχου από τη Δ΄ ΔΟΥ Αθηνών, προκειμένου να μην καθυστερήσουν να μπουν στα κρατικά ταμεία ή ακόμα περισσότερο δια της πελαγοδρομήσεως της ολοκλήρωσης της διαδικασίας να μην εισπραχθούν καν όσα οι καταλογιστέες πράξεις επιβάλλουν».
Τι μας επιφυλάσσει η συνέχει του σίριαλ «Νικολόπουλος Vs Κοντομηνάς» είναι δύσκολο να προβλεφθεί, απλώς επιβεβαιώνεται αυτό που έγραφε η «Α» σε προηγούμενο ρεπορτάζ της. Ότι δηλαδή ο Ν. Νικολόπουλος παρά την αχαϊκή καταγωγή του κρατά τις… μανιάτικες παραδόσεις και δεν ξεχνά έτσι εύκολα την αποστροφή του επιχειρηματία στην επιτροπή διαφάνειας ότι ο βουλευτής δήθεν τον κυνηγάει επειδή ο ιδιοκτήτης του Αlpha του αρνήθηκε εκπομπή στο κανάλι της Κάντζας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα