Σκάνδαλο μεγατόνων στο Μουντιάλ της Βραζιλίας!

Ένας παράγοντας από την Ομοσπονδία της Γκάνας, ένας διαπιστευμένος ατζέντης και δύο – τρεις δημοσιογράφοι, είναι τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν σε ρεπορτάζ που παρουσίασε η εφημερίδα «Telegraph», αναφορικά με στημένα παιχνίδια στο Μουντιάλ!

Ο Ομπέντ Ενκιτιά, φερόμενος ως εκπρόσωπος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Γκάνας, συζητά με τον πιστοποιημένο ατζέντη FIFA, Κρίστοφερ Φορσάιθ, για τις… λεπτομέρειες των αγώνων που σκοπεύουν να προκαθορίσουν το αποτέλεσμα και ποιος ξέρει τι άλλο. Ο Φορσάιθ λέει στον παράγοντα, πως μπορεί να απευθυνθεί σε εκείνον για την έκβαση του αποτελέσματος, για να πάρει την απάντηση: «Θα πρέπει να δώσετε κάτι και στους διαιτητές, οι οποίοι θα κάνουν αρκετή δουλειά».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Telegraph», ο παράγοντας της Γκάνας, ο μάνατζερ και ένας δημοσιογράφος, ο οποίος είχε συστηθεί ως εκπρόσωπος εταιρείας χειραγώγησης αγώνων (!!!!!), συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Γκάνας και υπέγραψαν συμβόλαιο, βάσει του οποίου προβλεπόταν αποζημίωση 100.000 λιρών για κάθε στημένο παιχνίδι που θα εμπλεκόταν η Γκάνα!

Αντιλαμβανόμαστε όλοι, ότι πρόκειται για μεγάλη ιστορία, η οποία συνοδεύεται από απτά στοιχεία (βίντεο). Πλέον, η FIFA είναι υποχρεωμένη να διεξαγάγει έρευνα, την ίδια στιγμή που σύσσωμη η σύνθεσή της κατηγορείται και ελέγχεται, για τον – τουλάχιστον – διάτρητο τρόπο αξιολόγησης και ανάθεσης των Παγκοσμίων Κυπέλλων – κατά πρώτο λόγο – στο Κατάρ και – κατά δεύτερο – στη Ρωσία. Παράλληλα, η καχυποψία του κόσμου ολοένα και εντείνεται, καθώς από τον πρώτο κιόλας αγώνα του φετινού Μουντιάλ, παρακολουθήσαμε διαιτησίες, που στην καλύτερη περίπτωση, προκάλεσαν υποψίες.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ από την «Telegraph», η Ομοσπονδία της Γκάνας διέψευσε όσα υποστηρίζονται, ενώ ο πρόεδρος, Κέισι Νιαντάκι, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Το περιεχόμενο του δημοσιεύματος δεν είναι εντελώς αληθινό. Δυστυχώς δεν δημοσίευσαν ακριβώς ότι τους είπα. Πρώτα από όλα δεν συμφώνησα σε κανένα «στήσιμο» που να περιλαμβάνει την ομοσπονδία. Μου έδωσαν ένα αρχικό συμβόλαιο το οποίο δεν διάβασα και είχα επίσης κάποιες ενστάσεις, οπότε θα ήταν νωρίς να πούμε ότι ήταν λάθος της ομοσπονδίας. Δεν το διάβασα. δεν το διάβασα το συμβόλαιο καθόλου.

Μου είπαν ότι ήταν μια επενδυτική εταιρία που ήθελε να αγοράσει τα δικαιώματα των αγώνων και ότι οι αγώνες θα οργανώνονταν από την FIFA. Όταν μου έδωσαν το συμβόλαιο εγώ τα προώθησα στους δικηγόρους να το κοιτάξουν πριν υπογράψουμε. Αν πουν το οκ, θα το διαβάσω και εγώ για εμένα και όλα θα είναι εντάξει. Αλλά δεν μπορώ να το διαβάσω και να αποφασίσω να υπογράψω μόνος μου, χωρίς την έγκριση των δικηγόρων και της επιτροπής».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα