Σκάνδαλο VW: Παύθηκε από την θέση του ο επικεφαλής λομπίστας Τόμας Στεγκ

Εν μέσω αποκαλύψεων κατά της VW, ο επικεφαλής λομπίστας της εταιρείας Τόμας Στεγκ, ο οποίος είναι στενός συνεργάτης του Ομίλου της VW Ματίας Μιούλερ, παύθηκε από την θέση του μέχρι ως ότου «ξεκαθαριστεί η κατάσταση στην υπόθεση των πειραμάτων σε πιθήκους».

Ο Στεγκ, δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη, καθώς διευθύνει το τμήμα Εξωτερικών και Κυβερνητικών Σχέσεων, το οποίο άνηκε στον Χανς-Γκέοργκ Κούστζνιρ, πρώην μέλος του προεδρείου του χρηματοδοτούμενου από τις VW, Daimler, BMW, και Bosch(EUGT) ενώ και ο τελευταίος είχε παραιτηθεί όταν ξέσπασε το σκάνδαλο του παράνομου λογισμικού πετρελαιοκίνητων.

Το ερευνητικό κέντρο EUGT, είχε πραγματοποιήσει το 2014 τις έρευνες για την επίδραση του διοξειδίου του αζώτου στην υγεία, με πειράματα πάνω σε πιθήκους, και ενδεχομένως και σε ανθρώπους.

Χθες, ο Ματίας Μιούλερ, δήλωσε ότι η εταιρεία θα διερευνήσει το θέμα και είναι έτοιμη να λάβει ευθύνες.

«Το Σαββατοκύριακο χρειάστηκε για μία ακόμη φορά να μάθουμε ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο για να ανακτήσουμε την χαμένη εμπιστοσύνη. Οι μέθοδοι του EUGT στις ΗΠΑ ήταν λάθος, ήταν ανήθικες και αποκρουστικές. Λυπάμαι που η VW ενεπλάκη στο θέμα ως ένας από τους χορηγούς του EUGT».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα