Σκέφτεται καριέρα προπονητή ο Ιμπαγάσα!

Στην αποκάλυψη ότι σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να το γυρίσει στην… προπονητική, προχώρησε ο άλλοτε μέσος του Ολυμπιακού και νυν του Πανιωνίου, Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος δήλωσε πως έχει ήδη κάποιες προτάσεις στα υπόψιν του!

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Goal.com:
«Είναι όνειρο για κάθε Αργεντινό παίκτη να παίζει τόσα χρόνια στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Ήμουν τυχερός που αρχικά πήγα και υπέγραψα για έξι χρόνια. Τώρα αυτό μοιάζει απίθανο, ενώ και η παραμονή είναι δύσκολη. Είχα καλούς συμπαίκτες, προπονητές και μια οικογένεια που πάντα με στήριζε.

Ξέρω πως το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι σαν το αγγλικό ή το ισπανικό. Το επίπεδο είναι διαφορετικό, υπάρχουν λιγότερα παιχνίδια και είναι λιγότερο σκληρό. Για την ηλικία μου βρήκα ένα πρωτάθλημα που μου ταιριάζει. Στα μεγάλα πρωταθλήματα υπάρχουν περίπου 70 ματς κάθε χρόνο και δεν είναι εύκολο να αντέξει κάποιος. Μου αρέσει να παίζω και γι’ αυτό συνεχίζω.

Το μυστικό για να παίζει κανείς τόσα χρόνια είναι οι προπονήσεις, η ζωή και η διατροφή. Παίζουν σημαντικό ρόλο. Πρέπει να έχεις την επιθυμία να παίζεις, να είσαι διψασμένος, ακόμη και παραπάνω από το να βγάζεις λεφτά. Έμεινα επτά χρόνια στη Μαγιόρκα, τρία στην Ατλέτικο και δύο στη Βιγιαρεάλ. Μπορεί να μην έκανα τόσο μεγάλο όνομα γιατί δεν έπαιξα πολύ στην εθνική Αργεντινής, αλλά το να παίζεις για τόσα χρόνια στην Ευρώπη δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πάντα ήμουν χαμηλών τόνων και δεν μου άρεσε να μιλάω στα ΜΜΕ, αλλά έζησα φοβερές εμπειρίες και είμαι ευγνώμων για ό,τι μου έδωσε το ποδόσφαιρο.

Υπάρχουν πολλές προοπτικές και ήδη μου έχουν προταθεί κάποια πράγματα. Όμως για την ώρα είμαι ακόμη ποδοσφαιριστής και δεν σκέφτομαι για το τι θα γίνει όταν σταματήσω. Το βλέπω δύσκολο να γίνω προπονητής, γιατί πρέπει να ασχολείσαι 24 ώρες με τη δουλειά αυτή. Ίσως να μπορούσα να γίνω κάτι σαν βοηθός, αθλητικός διευθυντής ή προπονητής ακαδημιών. Αυτές οι εναλλακτικές μού αρέσουν περισσότερο. Υπάρχουν προοπτικές, αλλά-επαναλαμβάνω-ακόμη σκέφτομαι σαν παίκτης.

Κάποτε το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν πιο δυνατό. Τώρα υπάρχουν τέσσερις δυνατές ομάδες. Ολυμπιακός, Ατρόμητος, ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης. Η ΑΕΚ είναι στη δεύτερη κατηγορία, αλλά είναι επίσης δυνατή. Πιστεύω πως του χρόνου το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό γιατί θα έρθουν κάποιες ομάδες που θα το δυναμώσουν.

Η αλήθεια είναι πως είμαι καλά εδώ. Όταν πηγαίνω εκεί για διακοπές φοβάμαι λίγο με αυτά που συμβαίνουν. Έχω σπίτι στη Μαγιόρκα και αρέσει στα παιδιά μου. Μετά από τόσα χρόνια θυσιών, τώρα είναι η ώρα να αφοσιωθώ στα παιδιά μου. Θα ήθελα να ζήσω στην Αργεντινή, αλλά είναι δύσκολο.

Είμαι ένας ευγνώμων ποδοσφαιριστής. Με 20 χρόνια καριέρας πίσω μου, τι να πω; Έκανα καριέρα στην Ευρώπη, δημιούργησα οικογένεια, έχω ένα σπίτι. Δεν μπορώ παρά να είμαι ευγνώμων. Αγαπάω το ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια για μένα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα