«Σκεφτόμαστε μήνυση κατά της ΕΠΟ»

Από χθες το βράδυ όταν και έγινε γνωστή η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για τους διακανονισμούς και τον κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών που διατρέχει ο Άρης, διαρροές που προέκυπταν από τη διοίκηση έκαναν λόγο ακόμα και για κατάθεση μήνυσης κατά της ΕΠΟ.

Την πρόθεση αυτή επιβεβαίωσε και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Θανάσης Κώνστας μιλώντας σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Άρης, Θανάση Κώνστα στο Libero fm.

Για το θέμα των δελτίων:
«Υπάρχει περίπτωση να έχουν μια θετική εξέλιξη σήμερα και να εκδοθούν. Σε περίπτωση που δεν γίνει, υπάρχουν δύο εναλλακτικοί δρόμοι, νομικοί, ώστε να έχουμε τα δελτία μέχρι την Παρασκευή. Από την ΕΠΟ έχουν ζητήσει κάποιες διευκρινήσεις από τη ΦΑΕ, που απαντήθηκαν όλες, για αυτό ελπίζουμε να έχουμε θετική απάντηση σήμερα. Θα φτάσουμε μέχρι εκεί που πρέπει με την ΕΠΟ, ώστε να εξασφαλίσουμε τα συμφέροντα της ΠΑΕ».

Για τον Μπακασέτα:
«Η συμφωνία έχει ολοκληρωθεί και περιμένουμε το τυπικό μέρος».

Για την υπόθεση του Παπαστεριανού:
«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε και πλέον περιμένουμε από τον ποδοσφαιριστή και τη Ρουμανία. Υπάρχουν εναλλακτικές σε περίπτωση που δεν προχωρήσει, αλλά αυτό είναι θέμα του προπονητή. Περιμένουμε και μέσα από τις προτάσεις του, θα προχωρήσουμε, ώστε να υπάρξει αλλαγή στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας».

Για την αλλαγή στάσης της ΕΠΟ απέναντι στον Άρη:
«Καλοπροαίρετα θέλω να σκεφτώ ότι είναι τυχαίο, αλλά θα είναι αφέλεια. Το βλέπουμε ως επίθεση και πρέπει να κινηθούμε αντίστοιχα. Από χθες, σε έκτακτο ΔΣ, πήραμε την απόφαση να κινηθούμε νομικά και να μηνύσουμε την επιτροπή της ΕΠΟ και τους εκπροσώπους των παικτών για ηθική αυτουργία».

Για το αν ο Άρης είναι σε θέση να έρθει σε αντιπαράθεση με την ομοσπονδία:
«Αν το ξεκινήσει, οφείλουμε να απαντήσουμε. Υπάρχει στρατηγική και κάποιοι όροι που οφείλουμε να τηρήσουμε. Ούτε τα χάνουμε, ούτε κινούμαστε βιαστικά, αλλά ήρεμα, μεθοδευμένα, ώστε να εξασφαλίσουμε το συμφέρον του Άρη».

Για το αν περιμένουν αντίποινα από την ΕΠΟ:
«Όταν υπάρχει μια μάχη, σίγουρα μπορεί να έχεις και απώλειες. Όλα θα τα αξιολογήσουμε και αναλόγως θα κινηθούμε. Έχουμε μια σοβαρή διοίκηση με ένα οργανωμένο νομικό επιτελείο, που θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει την ίση μεταχείριση όλων των ομάδων της ΕΠΟ, και μόνο του Άρη».

Για την εκτέλεση ποινών από την ΕΠΟ:
«Πρώτα πρέπει να αναλογιστούμε αν έχουν δικαίωμα να βγουν αποφάσεις. Αν έχουν κάνει μια παράνομη πράξη, θα πρέπει να τιμωρηθούν. Κινούμαστε κατά των προσώπων, μέχρι και για τους δικηγόρους των παικτών, για ηθική αυτουργία».

Για την νέα αίτηση που κατατέθηκε για το άρθρο 99:
«Αυτό που σκοπεύουμε να κάνουμε είναι μια συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, για να ενημερώσουμε για τα τεκταινόμενα και το τι έχουμε παραλάβει. Για το άρθρο 99 έχουμε προχωρήσει σε ένα επιχειρηματικό προσχέδιο. Η αίτηση στηρίζεται σε βέβαια έσοδα της ΠΑΕ. Ούτε σε χρήματα που μπορεί να έρθουν από επενδυτές, ούτε στην ΑΜΚ. Και μιλάμε για βέβαια έσοδα, στην απαισιόδοξη μορφή τους.

Σύμφωνα με τα όσα έχουμε καταθέσει, θα έχουμε 6,2 εκατ. έσοδα, 4,5 εκατ. έξοδα και 1,7 εκατ. κέρδη. Οι υποχρεώσεις για το άρθρο 99 θα ανέρχονται στα 2,9 εκατ. ενώ τις 500.000 ευρώ θα τις καλύψουμε είτε με χάρη ενός χρόνου που θα πάρουμε ή μέσα από ποσά που περιμένουμε όπως τροφεία»

Για το τι θα γίνει σε ενδεχόμενο υποβιβασμού του ΑΡΗ, σχετικά με το άρθρο 99:
«Θα έχουμε έναν χρόνο πολύ δύσκολο, αλλά θα έχουμε περίοδο χάριτος και θα κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψει η ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Όταν γίνει αυτό, θα επανέλθουμε στο αρχικό μας σχέδιο».

Για το επιχειρηματικό πλάνο της νέας διοίκησης:
«Περιλαμβάνει τηλεοπτικά, τον ΟΠΑΠ και έσοδα από εισιτήρια. Και ο απλός κόσμος του Άρη έχει την ευκαιρία να αποδείξει τη βιωσιμότητα της ομάδας, δίνοντας το «παρών» στο γήπεδο. Υπάρχουν και ειδικά πακέτα χορηγίας τους επιχειρηματίες, που θέλουν να βοηθήσουν με το άρθρο 99».

Για την ενότητα που πρέπει να υπάρξει αυτή τη στιγμή στην ομάδα:
«Οφείλουμε να το κάνουμε αυτό το κάλεσμα σε κάθε Αρειανό, επώνυμο ή ανώνυμο. Πέρα από τον απλό Αρειανό, και στους οργανωμένους. Θεωρώ ότι η διοίκηση οφείλει όποιον θέλει να βοηθήσει και να τον φέρει δίπλα της. Ο κάθε Αρειανός μπορεί να βοηθήσει τον Άρη και η διοίκηση ανοίγει αυτή την πύλη.».

Για τον αγώνα με τον Ατρόμητο:
«Ακόμα και 7-0 να κερδίσουμε, μετά από μισή ώρα θα πάψουμε να χαιρόμαστε. Είμαστε σε έναν διαρκή πόλεμο. Και θα νικήσουμε, εφόσον ο Άρης παραμείνει στην κατηγορία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα