«Σκιές» γύρω από τον Στάικο Βεργέτη!

«Σκιές» γύρω από τον τεχνικό του Αστέρα Τρίπολης, Στάικο Βεργέτη, δημιουργήθηκαν μετά τον… εκτός προγράμματος αποκλεισμό στο κύπελλο από τον Ηρακλή.

Η διοίκηση δεν είδε με καθόλου καλό μάτι τις επιλογές του προπονητή, καθώς έχει ορίσει ως στόχο της τη διάκριση μέσω του κυπέλλου, ενώ ο σύλλογος υπέστη σημαντικό πλήγμα στο πρεστίζ του, καθώς έμεινε εκτός θεσμού από έναν αντίπαλο μικρότερης κατηγορίας. Παράγοντες έκαναν λόγο για «μαύρο στίγμα» στη φετινή πορεία της ομάδας. Ο Στάικος Βεργέτης από την πλευρά του μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM για το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά και τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν το ρεπορτάζ της ομάδας:

«Συνολικά και για τα δυο παιχνίδια, αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι η ομάδα έχασε την ομοιογένεια και τη συνοχή της γιατί αναγκαστήκαμε να κάνουμε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα. Γνωρίζαμε ότι θα συμβεί αυτό με τις πολλές αλλαγές αλλά δεν είχαμε άλλη επιλογή. Έπρεπε να ξεκουράσουμε κάποιους παίκτες. Η κούραση που έχουν κάποιοι παίκτες είναι μεγάλη. Υπάρχει κόπωση στην ομάδα, ο Γιαννιώτας -για παράδειγμα- έπαθε κράμπες, ο Μάσα έχει κλατάρει από τα πολλά τα συνεχόμενα παιχνίδια. Από τη μια είναι η κόπωση και από την άλλη κάποια παιδιά που μπαίνουν να βοηθήσουν δεν είναι αντάξια της περίστασης. Μέχρι στιγμής δεν έχουν δείξει ότι έχουν το ειδικό βάρος να ανταπεξέλθουν. Φυσικά θα συνεχίσουν να παίρνουν ευκαιρίες και θα δούμε ποιοι θα τα καταφέρουν στο τέλος.

Αυτό που με προβληματίζει και έχω παρατηρήσει, είναι ότι δεν τα δίνουμε όλα όταν αντιμετωπίζουμε ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας. Δε γίνεται να μην έχεις χάσει από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, και να χάνουμε βαθμούς από ομάδες που βρίσκονται από κάτω μας. Σίγουρα δε μπορούμε να ακυρώσουμε την πορεία της Ευρώπης αλλά δεν πρέπει και να μένουμε σε αυτό. Η χρονιά έχει πολύ δρόμο ακόμα δεν τελείωσε στην ευρωπαϊκή πορεία.

Θέμα νοοτροπίας είναι σίγουρα, καθώς δεν αντιμετωπίζουμε τα παιχνίδια όπως πρέπει. Το αν έχουμε το ρόστερ που πρέπει θα φανεί στην πορεία των αγώνων, θα συνεχίσω να δίνω ευκαιρίες και θα δούμε ποιοι μπορούν και ποιοι όχι. Εγώ είχα πει στα παιδιά ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ομάδα επιπέδου της Super League, γιατί τέτοια είναι ο Ηρακλής . Έχοντας διαγνώσει το γεγονός ότι δεν έχουμε την ίδια δυναμική όταν αντιμετωπίζουμε ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας, έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου, χτύπησα το καμπανάκι στους παίκτες μου περισσότερο από ότι θα έκανα αν παίζαμε με τον Ολυμπιακό. Ο Ηρακλής πάλεψε και το είχα πει στους παίκτες μας ότι θα το κάνει. Το ήθελε πιο πολύ και το πήρε.

Πρώτα εγώ σαν άνθρωπος πρέπει να έχω ισορροπία και αυτό να το περάσω στους παίκτες. Πάντα πρέπει να έχουμε ισορροπία έτσι είναι στον αθλητισμό. Δεν πρέπει ούτε να απογοητεύεσαι ούτε να ενθουσιάζεσαι. Προχωράμε σήμερα με προπόνηση και έχουμε τον αγώνα με την Καλλονή. Ο στόχος του πρωταθλήματος είναι ξεκάθαρος από την αρχή. Ο στόχος δεν είναι να μπούμε απλά στα play off και να πάρουμε το τελευταίο εισιτήριο. Στόχος είναι να προσπεράσουμε κάποιες ομάδες ακόμα και αν αυτό σημαίνει το Champions League. Δε θέλουμε να ξεκινήσουμε προετοιμασία 15 Ιουνίου πάλι. Όλα αυτά όμως δε σημαίνουν ότι δε δώσαμε σημασία στο κύπελλο.

Ο Τάσος Μπακασέτας είναι ένα παιδί με φοβερά προσόντα. Προσόντα που δύσκολα βλέπεις. Έχω πει και θα το ξαναπώ ότι αν ερχόταν κάποιος από το εξωτερικό, από τις μεγάλες ομάδες σε προπόνηση του Αστέρα και του λέγαμε να διαλέξει κάποιον, θα διάλεγε τον Τάσο. Ευκαιρίες πήρε, αλλά ποτέ δεν έβγαλε σε αγώνα αυτά έβγαζε στις προπονήσεις. Δεν άρπαξε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν και η ομάδα δε μπορούσε να περιμένει άλλο καθώς οι αγωνιστικές υποχρεώσεις τρέχουν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα