Σκληρή απάντηση από το Ποτάμι στα όσα ισχυρίζεται ο Παππάς για τον δορυφόρο

Με επιθετική διάθεση απάντησε το Ποτάμι στην ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, τονίζοντας χαρακτηριστικά “ότι δεν έχουν καλή σχέση με την αλήθεια”. Επίσης η Σεβαστουπόλεως απαντά πως “διαβάζοντας τις ανακοινώσεις και ακούγοντας τις δηλώσεις, νομίζει κανείς ότι η κυβέρνηση ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση-απάντηση προς το Νίκο Παππά από το Ποτάμι είναι η ακόλουθη:

“Είναι γνωστό ότι στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης δεν έχουν καλή σχέση με την αλήθεια. Το επιβεβαιώνουν και με τα όσα λένε για την ανακοίνωση του Ποταμιού.

-Το γραφείο τύπου του υπουργείου μας πληροφορεί πως όταν ο δορυφόρος πουλήθηκε μαζί με τον ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, απειλήθηκε και η φυσική παρουσία του κέντρου ελέγχου του δορυφόρου στην Ελλάδα. Από πού προκύπτει αυτό δεδομένου ότι όρος της πώλησης ήταν να παραμείνει το κέντρο ελέγχου στην Ελλάδα;

-Χωρίς νέα σύμβαση, συνεχίζει η απάντηση του γραφείου τύπου του υπουργείου, η Ελλάδα θα έχανε την τροχιακή της θέση, από την οποία διέρχονται και οι επικοινωνίες των ενόπλων δυνάμεων. Πώς ακριβώς θα έχανε την τροχιακή της θέση η Ελλάδα, αφού η υφιστάμενη σύμβαση λήγει το 2020;

-Οι επιτυχίες της κυβέρνησης δεν σταματούν εδώ. «Με τη νέα σύμβαση, η σημερινή Κυβέρνηση διασφάλισε επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, τη φυσική παρουσία του κέντρου ελέγχου του δορυφόρου στη χώρα, την ελληνική τροχιακή θέση και τριπλάσια ανταλλάγματα υπέρ του ελληνικού Δημοσίου» λένε. Ποια είναι ακριβώς είναι τα ανταλλάγματα που συζητούνται για την νέα σύμβαση, τα οποία μάλιστα είναι και τριπλάσια; H νέα σύμβαση δεν έχει υπογραφεί ακόμα, άρα τα ανταλλάγματα μέχρι στιγμής αγνοούνται. Με την υφιστάμενη το Δημόσιο παίρνει δύο αναμεταδότες. Επίσης, οι επενδύσεις δεν έχουν σχέση με την Ελλάδα, είναι διεθνείς. Τις κάνουν οι Άραβες και τα λεφτά πάνε στην Τhales, στη Lockheed και στην εκτόξευση του δορυφόρου. Οι επενδύσεις που θα μείνουν εδώ είναι πολύ μικρές”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα