«Σκληρή λιτότητα τα πλεονάσματα 3,5%»

Με το βαμβάκι σφάζει πάλι τον Αλέξη Τσίπρα ο Νίκος Φίλης. Ο πρώην υπουργός, ο οποίος μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του υπουργού Παιδείας, έχει επιτεθεί ουκ ολίγες φορές στην κυβέρνηση επανήλθε ξανά με νέες δηλώσεις με αφορμή τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup. Αυτή τη φορά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως τα πλεονάσματα 3,5% σημαίνουν σκληρή λιτότητα και ζητά από την Κουμουνδούρου να κάνει αριστερή στροφή.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να πάρει μια κοινωνική στροφή μια αριστερή στροφή δηλαδή” είπε αρχικά  ο Νίκος Φίλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 τονίζοντας ωστόσο παράλληλα πως “δεν είμαι μια βεντέτα είμαι μέλος μιας συλλογικότητας μορφές της κυβερνητικής πολιτικής όχι μόνο δεν με εκφράζουν αλλά με βρίσκουν αντίθετο, ωστόσο το γενικό πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής με εκφράζει”.

Επαναπροωθήσεις Τούρκων στον Εβρο”

O Nίκος Φίλης έκανε λόγο για επαναπροωθήσεις τούρκων στρατιωτικών στον Έβρο, για τις οποίες δεν έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις από το αρμόδιο υπουργείο.

Παράλληλα, τόνισε για το ίδιο ζήτημα ότι γίνεται έρευνα από το Συνήγορο του Πολίτη.

«Προχθές για παράδειγμα είχαμε τη μυστηριώδη επαναπροώθηση Τούρκων στον Έβρο σε μασκοφόρους στην Τουρκία. Υπάρχει εν εξελίξει έρευνα του Συνηγόρου του Πολίτη. Δεν έχουμε ακόμα πειστικές απαντήσεις από τα συναρμόδια υπουργεία», δήλωσε ο κ. Φίλης τονίζοντας ότι «υπάρχουν πολλά ζητήματα στα οποία οφείλουμε να απαντούμε

Κάλεσε μάλιστα τους πολίτες να βγουν στον δρόμο για να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες, τονίζοντας παράλληλα πως 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα δεν είναι λίγο, θα δημιουργήσουν μεγάλες κοινωνικές αντιξοότητες, για τον λόγο αυτό χρειάζεται μια προοδευτική κυβέρνηση ώστε να εξισορροπεί τα μέτρα και να μην υπάρχουν κοινωνικές αδικίες.

“Το πρόγραμμα δεν το υιοθετούμε το υλοποιούμε με καταναγκασμούς”

Παραδέχθηκε μάλιστα ότι το 3,5% των πλεονασμάτων σημαίνει σκληρή λιτότητα και πως μετά την συμφωνία με τους δανειστές θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια ώστε να έχει ο πολίτης την αίσθηση ότι κάτι κερδίζει.

Το πρόγραμμα δεν το υιοθετούμε το υλοποιούμε με καταναγκασμούς, είπε ο κ. Φίλης, υπογραμμίζοντας πως στην επόμενη αξιολόγηση του Οκτωβρίου εκτιμά πως δεν θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα.

Σε ό,τι αφορά στην δική του απομάκρυνση από το υπουργείο Παιδείας ο Νίκος Φίλης είπε πως δεν δέχθηκε για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας να μετακομίσει σε άλλο υπουργείο. Ως προς το ρόλο που έπαιξε σε αυτό το ζήτημα η στάση Καμμένου τόνισε ότι ως κυβερνητικός εταίρος έχει το δικαίωμα να διεκδικεί κάποια πράγματα και είναι στην κρίση του Πρωθυπουργού εάν θα τα δεχθεί, τόνισε ωστόσο ότι υπήρξε παρέμβαση από δυνάμεις εκτός πολιτικού πλαισίου οι οποίες δεν είχαν κανέναν θεσμικό ρόλο για να το κάνουν.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα