«Σκληραίνει απέναντι στους φοροφυγάδες η Ελλάδα»

Για σκληρή στάση των ελληνικών αρχών απέναντι στους επιχειρηματίες που φοροδιαφεύγουν και παράλληλα απειλούν τους επιθεωρητές του ΣΔΟΕ όταν εκείνοι μεταβαίνουν στα καταστήματά τους προκειμένου να τους ελέγξουν, κάνει λόγο σημερινό δημοσίευμα του Reuters. 

«Οι Έλληνες ιδιοκτήτες καταστημάτων αντιστέκονται στους φορολογικούς ελέγχους και τις κυρώσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν εάν παρανομούν,  όπως το κλείσιμο για ένα μήνα της επιχείρησής τους, την ώρα που διεθνείς δανειστές πιέζουν την Αθήνα για συλλογή εσόδων», τονίζεται από το πρακτορείο. Παράλληλα, κάνει αναφορά στο περιστατικό που έλαβε χώρα στις Αρχάνες στην Κρήτη, όπου  ελεγκτές εκδιώχθηκαν από επιχειρηματίες που  δεν είχαν εκδώσει αποδείξεις, ενώ σημειώνει ότι κάτι ανάλογο συνέβη πέρυσι τον Αύγουστο στην Ύδρα.

Σε άλλο σημείο, τονίζεται: «Με τα εκατομμύρια των τουριστών να συνωστίζονται στις παραλίες της χώρας, κατά τις διακοπές τους τον Αύγουστο, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ εχουν επικεντρωθεί σε έρευνες σε δημοφιλή θέρετρα όπου η φοροδιαφυγή είναι παραδοσιακά ανεξέλεγκτη».

Τέλος, κατά το Reuters, οι κυρώσεις που επιβάλλονται το τελευταίο διάστημα καταδεικνύουν πως ότι η Ελλάδα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη  φοροδιαφυγή, που χαρακτηρίζεται ως χρόνια πληγή αλλά και σημείο τριβής με την τρόικα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα