Σκληρό ροκ από Άδωνι και Φάμελο

Έκλεψαν τις εντυπώσεις στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης και Σωκράτης Φάμελος. Όχι για τις ομιλίες που έκαναν, αλλά για τον καβγά που έστησαν. Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. έκανε λόγο για τις καταθέσεις Τσακαλώτου στο εξωτερικό και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος για το πόθεν έσχες της Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

Την αρχή έκανε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Τσακαλώτο ότι από τη μία δηλώνει αριστερός και κομμουνιστής, πολέμιος των offshore, και από την άλλη έχει τοποθετημένα τα λεφτά του σε πολυεθνικές χρηματιστηριακές εταιρείες οι οποίες πλουτίζουν από τις offshore. «Ο αριστερός και κομμουνιστής κ. Τσακαλώτος με πολλή χαρά χτύπησε το σφυρί στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Δεν σας πιάνει κανείς πουθενά, είστε με όλους και με όλα» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Στον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. απάντησε ο κ. Φάμελλος, υπερασπιζόμενος τον υπουργό Οικονομικών. «Ο κ. Τσακαλώτος τα δήλωσε και τα δούλεψε τα λεφτά του. Εσείς γιατί δεν έχετε πει ακόμα τίποτα για την offshore της κυρίας Μητσοτάκη, για τα λεφτά που υπάρχουν σε φορολογικούς παραδείσους, και τα βάζετε με τα πραγματικά λεφτά που έχουν δουλευτεί και είναι νόμιμα; Μήπως θέλετε να μας πείτε εσείς κάτι για τις δικές σας επαγγελματικές δραστηριότητες, για τα σεμινάρια ρητορικής που κάνετε, αφού σας απαγορεύτηκε να κάνετε τηλεπωλήσεις;» είπε ο κ. Φάμελλος.

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού για να απαντήσει στον κ. Φάμελλο.

«Είδα το σθένος με το οποίο υπερασπιστήκατε τις καταθέσεις Τσακαλώτου στη Morgan Stanley και στην Black Rock και συνδέσατε αυτό με τις δικές μου επαγγελματικές δραστηριότητες στα σεμινάρια ρητορικής. Είναι εντυπωσιακό ότι βρίσκετε τόσο φυσιολογικό ο υπουργός Οικονομικών να έχει τις καταθέσεις στο εξωτερικό» είπε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ.

“Είχα πρόθεση”

Ο κ. Φάμελλος απάντησε στον κ. Γεωργιάδη λέγοντας: «Είχα πρόθεση να θίξω και τον κ. Γεωργιάδη και όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ διότι θίγει τη χώρα μου η παραδοχή του πρώην προέδρου του Eurogroup ότι έκαναν λάθος στο πρώτο μνημόνιο εις βάρος της Ελλάδας. Φυσικά και θέλω να θίξω όλους αυτούς που συμμετείχαν στην πολιτική που χρεοκόπησε τη χώρα, εκείνοι πρέπει να απολογηθούν, δεν θα σταματήσω ποτέ να τους το λέω».

Και κατέληξε λέγοντας: «Όσον αφορά τα λεφτά του κ. Τσακαλώτου και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τα δούλεψαν και τα δήλωσαν. Γιατί δεν έχει δηλωθεί η offshore εταιρεία της κυρίας Μητσοτάκη και του αρχηγού σας; Γιατί δεν έχετε πάρει θέση; Σας θίγω και θα σας το λέω πάντα προσωπικά, κ. Γεωργιάδη».

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε φραστικά στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τα ότι ενώ ήταν οι ίδιοι που φώναζαν στη πλατεία των αγανακτισμένων για τη λαίλαπα του μνημονίου και για το επονείδιστο χρέος, σήμερα αλληλοσυγχαίρονται για το πιο σκληρό μνημόνιο που υπογράφουν. «Ρίξατε την κυβέρνησή μας γιατί, όπως λέγατε, τα μνημόνια δεν λειτουργούσαν και εμείς υποκύψαμε στους εκβιασμούς. Και εσείς φέρνετε τον σκληρότερο μνημονιακό προϋπολογισμό με τις μεγαλύτερες κοινωνικές περικοπές. Κόβετε ΕΚΑΣ, συντάξεις, μισθούς, αυξάνετε τους φόρους, πέφτετε έξω στις προβλέψεις σας κατά 50% και μας λέτε πόσο μεγάλη επιτυχία κάνατε. Χειροκροτείτε τους εαυτούς σας και αλληλοσυγχαίρεστε για το πόσο καλά τα κάνατε» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα