Σκοτινιώτης «Βόλος χωρίς βιομηχανία, είναι Βόλος χωρίς μέλλον»,

Να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα του υψηλού κόστους κατανάλωσης ενέργειας που αντιμετωπίζουν οι μεταποιητικές επιχειρήσεις αλλά και η ΔΕΥΑΜΒ, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος απώλειας θέσεων εργασίας, θα ζητήσουν από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά οι τοπικοί φορείς που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία του Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης και Απασχόλησης (ΤΣΑΑ).  Αυτό αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση εκπροσώπων των φορέων που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Βόλου Πάνου Σκοτινιώτη.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να δρομολογηθεί κοινή παρέμβαση των τοπικών φορέων για τη διαφύλαξη των υπαρχουσών θέσεων εργασίας, με την πεποίθηση ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία άρρηκτα συνδεδεμένη με τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την απασχόληση. Με διάβημα στον Πρωθυπουργό, οι τοπικοί φορείς θα επιχειρήσουν να αναδείξουν τη σοβαρότητα του θέματος για τη Μαγνησία, ζητώντας να υπάρξει λύση και να οριστεί μια συνάντηση με τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος.

«Η μεταποιητική δραστηριότητα έχει ισχυρή παράδοση στην περιοχή μας, η οποία από το Ειδικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανία χαρακτηρίζεται ως περιοχή με πολύ υψηλή προτεραιότητα (βαθμός 3, ο υψηλότερος της Χώρας) για την άσκηση χωρικής πολιτικής στον τομέα αυτόν. Διαθέτει χαρακτηριστικά κλάδων μεταποίησης με υψηλή προστιθέμενη αξία και προοπτικές συνέργιας με άλλες, σχετιζόμενες με αυτούς, δραστηριότητες, σε τομείς όπως παιδεία, υγεία, χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, κ.ά. Παρά τις δυσκολίες της περιόδου αυτής, η μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή μας διαθέτει τις προϋποθέσεις να αναπτύσσεται με σταθερότητα στο χρόνο και με ποιοτική επάρκεια. Βόλος χωρίς βιομηχανία, είναι Βόλος χωρίς μέλλον», υπογράμμισε ο δήμαρχος Βόλου.

Υπενθυμίζεται ότι η πρωτοβουλία του Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης και Απασχόλησης έχει ως κύριο στόχο την κινητοποίηση των τοπικών δυνάμεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσεων Απασχόλησης, στην παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία, με στοχευμένες παρεμβάσεις, με χωρική και κλαδική εξειδίκευση, στο Βόλο και τη Μαγνησία, που προβλέπουν προϋποθέσεις, κίνητρα και δομές για δημιουργία θέσεων εργασίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα