Σκουρλέτης: «Στα εθνικά θέματα έχουμε ανάγκη ευρύτερες πλειοψηφίες»

Ως αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας όπως και της θέσης της χώρας στα Βαλκάνια βλέπει την ευκαιρία επίλυσης του ζητήματος με την ονομασία της ΠΓΔΜ ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Το θετικό είναι ότι βρισκόμαστε σε μια συγκυρία, όπου δημιουργείται η δυνατότητα να επιλυθεί αυτό το θέμα στη βάση μιας αμοιβαίας συμφωνίας. Αυτό το οποίο έχουμε ορίσει ως σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, με ένα επιθετικό προσδιορισμό. Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία. Διότι συμπίπτει και με μια προσπάθεια, που φαίνεται ότι έχει αποτελέσματα, η χώρα μας να σταθεί στα πόδια της, στο πεδίο της οικονομίας», τόνισε αρχικά επί του θέματος ο υπουργός Εσωτερικών μέσω του Real FM.

Για να συμπληρώσει ότι «άρα, το να επιλύσει αυτό το θέμα με την γειτονική χώρα της FYROM, θεωρώ ότι ανεβάζει την αξιοπιστία της στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους».

Σχετικά με το αν υπάρχει η πλειοψηφία στη Βουλή για να περάσει η λύση με την ονομασία, ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ότι στα εθνικά ζητήματα «έχουμε ανάγκη όχι για οριακές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες, αλλά για ευρύτερες πλειοψηφίες», ενώ εκτίμησε ότι υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις από την παρούσα Βουλή, «αρκεί όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εντός του 2018, διαβεβαίωσε ότι «ο εκλογικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει την τετραετία, άρα να πάμε το 2019, τον Σεπτέμβριο, στις εκλογές».

Τέλος, υπογράμμισε καταληκτικά: «Το πιο σημαντικό είναι να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε βάλει για το 2018, πράγμα που φαίνεται πραγματοποιήσιμο. Δηλαδή, μία αισθητή αναπτυξιακή πορεία της χώρας, θα μας επιτρέψει -όσο πιο ισχυρή είναι αυτή η αναπτυξιακή προοπτική- να επανασχεδιάσουμε και ένα μέρος των δεσμεύσεών μας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα