«Σκούπα» εξ… ανάγκης στο ρόστερ του Ολυμπιακού!

Απορούν στο εξωτερικό με τις κινήσεις της διοίκησης του Ολυμπιακού! Ρωτάνε με αρκετή δόση ειρωνείας, πώς είναι δυνατόν μία ομάδα να κατακτά το νταμπλ και η διοίκηση να προχωρά στην απομάκρυνση του προπονητή και του… μισού ρόστερ!

Η αντίδρασή τους είναι φυσιολογική, διότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν την ιδιαίτερη φιλοσοφία που διέπει τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Όντας παντοκράτορας στην Ελλάδα, ο σύλλογος του Πειραιά αναζητά την ευρωπαϊκή διάκριση. Η απόφαση για την απομάκρυνση του Βίτορ Περέιρα είχε ληφθεί από πολύ νωρίς. Οι «ερυθρόλευκοι» εκτίμησαν ότι ο Πορτογάλος δεν μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω και για τον λόγο αυτόν, ξεκίνησαν την αναζήτηση του αντικαταστάτη του.

Παράλληλα όμως, δείχνουν σαφώς την πρόθεσή τους να αλλάξουν πολλά και στο ρόστερ. Ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος έχει αναλάβει αυξημένες αρμοδιότητες, προσβλέπει σε έναν καλύτερο καταμερισμό του έμψυχου δυναμικού. Το ίδιο βέβαια, είχαν επισημάνει τόσο ο Μίτσελ Γκονζάλεθ, όσο και ο Βίτορ Περέιρα. Ποιο ήταν το λάθος τους; Ότι το επεσήμαναν δημοσίως, αφήνοντας αιχμές κατά της διοίκησης.

Ο Καρεμπέ δεν πρόκειται να βγει και να πει το παραμικρό. Θα κάνει τις κινήσεις του και θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Ήδη έχουν αποχωρήσει οι Μήτρογλου, Μέγιερι, Αφελάι και Εντινγκά, ενώ ανανέωσαν οι Τσόρι Ντομίνγκεζ, Φουστέρ και αγοράστηκαν τα δικαιώματα του Λούκα Μιλιβόγεβιτς από την Άντερλεχτ.

Η διαμόρφωση του ρόστερ δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς υπάρχουν αρκετοί παίκτες του Ολυμπιακού οι οποίοι ενδιαφέρουν μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας βρίσκονται τα ονόματα των Μαζουακού, Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί και Μποτία. Οι πιθανότητες να παραχωρηθεί κάποιος ή κάποιοι εξ αυτών είναι μεγάλες και θα εξαρτηθεί από το γενικότερο πλάνο που έχει καταστρώσει το «ερυθρόλευκο» επιτελείο.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός προχωρά σε μεγάλες αλλαγές, με βασικό στόχο για τη νέα σεζόν, την ευρωπαϊκή διάκριση. Άλλωστε, δεν είναι τυχαία η προσέγγιση της διοίκησης σε πανάκριβους παίκτες όπως ο Αργεντινός Καρίγιο και ο Ιβοριανός Ντουμπιά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα