Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία προαναγγέλουν απόσχιση από τη Βρετανία

Το Brexit φέρνει ραγδαίες εξελίξεις αφού Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία θέλουν να μείνουν στην Ε. Ε. και ζητούν δημοψήφισμα για απόσχιση από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ειδικότερα,  η Σκωτία βλέπει το μέλλον της στους κόλπους της ΕΕ, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της Νίκολα Στέρτζον, μετά την ψήφο των Σκωτσέζων υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, την ώρα που το μεγαλύτερο μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ στο δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες στη Βρετανία.

«Η ψηφοφορία εδώ καθιστά σαφές ότι οι Σκωτσέζοι βλέπουν το μέλλον τους στους κόλπους της ΕΕ», δήλωσε η Στέρτζον.

«Αναμένουμε το τελικό αποτέλεσμα από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά η Σκωτία μίλησε και μίλησε αποφασιστικά», σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την ένωση της Ιρλανδίας προϊδεάζει το Σιν Φέιν, καθώς τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος δείχνουν επικράτηση του Brexit.

Το Σιν Φέιν τονίζει ότι το δημοψήφισμα για την Ευρωπαϊκή Ενωση «έχει τεράστιες συνέπειες στη μορφολογία του βρετανικού κράτους», δεδομένου ότι η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο πρόεδρος του Σιν Φέιν Τζέρι Ανταμς δήλωσε ότι η βρετανική ψήφος υπέρ του Brexit «ενισχύει την υπόθεση» του δημοψηφίσματος για μία ενωμένη Ιρλανδία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα