Σκότωσε την καθηγήτριά του μέσα στην τάξη

Θανάσιμα τραυμάτισε ένας 15χρονος μαθητής την καθηγήτριά του, την οποία πυροβόλησε μέσα στην τάξη σε ένα σχολείο στο Βίλγαντι στην Εσθονία, σε απόσταση 150 χιλιομέτρων από το Ταλίν, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Ο μαθητής «πυροβόλησε κατά τη διάρκεια του μαθήματος την καθηγήτρια και την τραυμάτισε θανάσιμα. Η αστυνομία προσήγαγε το μαθητή ηλικίας 15 ετών. Δεν υπήρξε άλλο θύμα» δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Κριστίνα Κόστινα.

Ο έφηβος δεν προέβαλε αντίσταση στους αστυνομικούς. Τους παρέδωσε το περίστροφό του, την προέλευση του οποίου δεν έχουν μέχρι στιγμής διευκρινίσει. Το κίνητρό του επίσης προς το παρόν παραμένει άγνωστο, πρόσθεσε η κα. Κόστινα.

Η καθηγήτρια που τραυματίστηκε θανάσιμα, η 56χρονη Ένε Σάραπ, δίδασκε γερμανικά και ήταν γνωστή στην Εσθονία, ενώ τη στιγμή του περιστατικού, άλλοι 4 ή 5 μαθητές βρίσκονταν μέσα στην τάξη.

Στη συνέχεια η αστυνομία συγκέντρωσε εντός του κτιρίου του σχολείου τους υπόλοιπους μαθητές και διεξήγαγε έρευνες για το ενδεχόμενο να υπήρχαν άλλοι ένοπλοι ή θύματα.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο περιστατικό σημειώθηκε λίγες μόλις ημέρες, μετά την φονική επίθεση ενός μαθητή λυκείου στο Μέρισβιλ, των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου έχασε τη ζωή της μία νεαρή συμμαθήτρια του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα