Σλοβακία: Δολοφονήθηκε δημοσιογράφος που ερευνούσε φορολογική απάτη επιχειρηματιών

Δολοφονήθηκε δημοσιογράφος του Aktuality.sk, το σαββατοκύριακο μέσα στο σπίτι του ενώ τα ΜΜΕ της Σλοβακίας βλέπουν πιθανή συσχέτιση με έρευνα που έκανε στα πλαίσια της δουλειάς του.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Dennik N, αναφέρει ότι ο 27χρονος Γιαν Κούτσιακ, ερευνούσε φορολογικές απάτες επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν στενές σχέσεις με το κυβερνών κόμμα της χώρας.

O Dennik N, επικαλούμενος πηγή του υπουργείου Εσωτερικών μετέδωσε ότι ο 27χρονος δημοσιογράφος δολοφονήθηκε μαζί με την σύντροφο του, στο σπίτι τους, στην πόλη Βέλκα Μάτσα, 65 χιλιόμετρα ανατολικά της Μπρατισλάβα.

Ο γερμανικός εκδοτικός όμιλος Axel Springer, ανακοίνωσε ότι υπάρχουν «βάσιμες υποψίες» ότι η δολοφονία συνδέεται με την έρευνα της δουλειάς του ενώ η κυβέρνηση και η αστυνομία δεν έχει προβεί ακόμα σε κάποια δήλωση.

Το τελευταίο δημοσίευμα που έκανε ο άτυχος νεαρός ο οποίος εργαζόταν στο Aktuality.sk, ήταν στις 9 Ιανουαρίου αφορούσε τις υποψίες για φορολογική απάτη σε σχέση με πολυτελές συγκρότημα διαμερισμάτων στην Μπρατισλάβα.

«Αν το έγκλημα αυτό συνιστά μια προσπάθεια να αποτραπεί ένας ανεξάρτητος εκδότης όπως ο Ringier Axel Springer Slovakia να αποκαλύψει οποιεσδήποτε παραβάσεις, θα το χρησιμοποιήσουμε ως ευκαιρία να είμαστε ακόμη πιο ευσυνείδητοι και συνεπείς στην εκπλήρωση της δημοσιογραφικής μας αποστολής» αναφέρει ο Axel Springer.

Τέλος, ο όμιλος κλείνοντας λέει ότι θα υποστηρίξει τις σλοβάκικες αρχές για να βρουν τους δολοφόνους.

Με πληροφορίες από το AntiMedia9.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα