Σοκάρει ο Β’ παρατηρητής του Τελικού, Διακοφώτης:

 

Άλλο να βλέπεις τα επεισόδια και τουλάχιστον να… φαντασιώνεσαι πως κάποιο υπεύθυνο επιτελείο προσπαθεί να τα αποσοβήσει, να τα κατευνάσει, να τα τελειώσει ή να τα περιορίσει, κι άλλο να μαθαίνεις εκ των υστέρων πως όχι μόνο δεν ενεργούσε κατ’ αυτόν τον τρόπο το «επιτελείο», αλλά δεν υφίστατο καν!

Ο β’ παρατηρητής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Παναγιώτης Λιακοφώτης, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Δίκη» και αναφέρθηκε στην απόγνωσή του από τη στιγμή που έφτασε στο γήπεδο και προσπαθούσε να βρει κάποιον αστυνομικό υπεύθυνο, μέχρι την ώρα που έφυγε με προτροπές για να προβεί σε εκκλησιαστικές δεήσεις!

«Ξεκινώντας γύρω στις 16:30 από το ξενοδοχείο, κατάφερα να φτάσω στο γήπεδο κατά τις 17:30. Στις 18:10 άκουσα κάτι και φαντάστηκα ότι ήταν βεγγαλικά», ήταν τα πρώτα λόγια του Παναγιώτη Διακοφώτη και συνέχισε: «Άκουσα φωνές και βγήκα στον αγωνιστικό χώρο, γύρω στις 18:15. Είδα συμπλοκές οπαδών του ΠΑΟΚ με αστυνομικές δυνάμεις, είδα φωτιές στον περιβάλλοντα χώρο. Στις 18:18 ξεκίνησαν τα πρώτα επεισόδια με είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Στις 18:35 κάποιοι οπαδοί της ΑΕΚ πάνω στη γέφυρα άρχισαν να τρυπάνε τα κάγκελα και να πετάνε αντικείμενα στην απέναντι πλευρά.

Όσο γίνονταν όλα αυτά αναζητούσα τον ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ., τον υπεύθυνο των μέτρων ασφαλείας. Κανείς δεν μπορούσε να μου απαντήσει πού βρίσκεται. Τον ζήτησα από έναν αστυνομικό, ο οποίος μου είπε ότι δεν μπορεί να τον εντοπίσει και μου συνέστησε να πάρω το 100, για να τον ζητήσω! Ένας αξιωματικός με κοιτούσε σαν να έβλεπε εξωγήινο, δεν μου απαντούσε καν. Η μάχη στη γέφυρα φούντωνε, προσπαθούσα απεγνωσμένα να βρω έναν υπεύθυνο. Στις 18:50 έφτασαν στο γήπεδο οι διαιτητές του ματς. Βγήκαν στη φυσούνα και είδαν και αυτοί την κατάσταση που επικρατούσε. Τα επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο είχαν ηρεμήσει από τις 18:40 περίπου, αλλά στην αερογέφυρα συνεχίζονταν ακόμα. Ο διαιτητής ζήτησε να γίνει μια σύσκεψη, για να δούμε τι θα κάνουμε. Ο ταξίαρχος έφτασε στον χώρο γύρω στις 19:10, όταν, πλέον, είχαν σταματήσει τα πάντα.

Όταν κάποια στιγμή ρώτησα τον ταξίαρχο πώς βρέθηκαν τα τούβλα και τα σίδερα στα χέρια των φιλάθλων, πού τα βρήκαν, μου απάντησε πως το γήπεδο είναι σάπιο. Τότε γιατί έδωσαν άδεια; Στην έκθεση αναφέρουμε ότι δεν μπορούσαμε να συνεργαστούμε μαζί του, παρά την αστυνομική δύναμη που ζητήσαμε να βάλει».

Για το αν είχε δώσει το τηλέφωνό του ο υπεύθυνος μέτρων στη σύσκεψη: «Δεν ξέρω αν το είχε ο κ. Βακάλης (σ.σ. πρώτος παρατηρητής), εγώ, πάντως, δεν το είχα. Η σύσκεψη που έγινε το πρωί ήταν σαν συνέντευξη Τύπου. Εγώ γνωρίζω πως ακούγονται όλες οι πλευρές για το τι μέτρα έχουν ετοιμαστεί».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα