Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την τραγωδία στην Αλικαρνασσό – Τι λέει η θεία των παιδιών

Σοκαριστικές είναι  οι αποκαλύψεις  που έρχονται στη δημοσιότητα για την τραγωδία στην Αλικαρνασσό και ξετυλίγουν το κουβάρι της ιστορίας πίσω από τον χαμό των δύο παιδιών που βρέθηκαν νεκρά στην παραλία της Αλικαρνασσού.

Λεπτομέρειες που δεν μπορούν να χωρέσουν στο μυαλό του ανθρώπου και παράλληλα λεπτομέρειες που αποδεικνύουν το απάνθρωπο πρόσωπο της ανθρωπιστικής, κυρίως, κρίσης που έχει ξεσπάσει λόγω της εμπόλεμης ζώνης στη Μέση Ανατολή.

Η θεία των δύο άτυχων παιδιών, Tima Kurdi , αδερφή του πατέρα της οικογένειας Abdullah , σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, επιβεβαίωσε πως «για όλα ευθύνονται οι τουρκικές αρχές», που δεν εξέδωσαν βίζα εξόδου στην οικογένειες από τη χώρα.

Έτσι η οικογένεια αποφάσισε να περάσει στην Ελλάδα μέσω θαλάσσης, με την συνέχεια να εκτυλίσσεται σε τραγωδία.

Η μόνιμη κάτοικος του Βανκούβερ στον Καναδά, με δάκρυα στα μάτια, αποκάλυψε ότι η νύφη της, Ρεχάν Κουρντί, ήταν τρομοκρατημένη στο ενδεχόμενο να διασχίσει το Αιγαίο για την Κω καθώς δεν ήξερες καλύμπι , όπως ασφαλώς και τα δύο μικρά αγγελούδια.

Μάλιστα, η θεία των δύο παιδιών, αποκάλυψε πως η ίδια είχε δώσει στον αδερφό της τα χρήματα που χρειάζονταν για τη μεταφορά τους από τον διακινητή.

«Μίλησα με τη γυναίκα του αδερφού πριν μία εβδομάδα και μου είπε πόσο τρομοκρατημένη ήταν από το ταξίδι που θα έκανε, καθώς φοβόταν τη θάλασσα. Δεν ξέρω να κολυμπάω. Αν συμβεί κάτι… δεν θέλω να πάω, μου είπε. Όμως υπέθεσα ότι ήθελαν να είναι όλοι μαζί. Αυτά τα δύο παιδιά, δεν γνώρισαν ποτέ μία καλή ζωή…», δήλωσε η Tima Kurdi , η οποία μένει στον Καναδά τα τελευταία 20 χρόνια.

Μάλιστα η ίδια παρακαλά τον αδερφό της να μην γυρίσει πίσω στην εμπόλεμη χώρα για να θάψει τα δυο μικρά αγγελούδια και τη γυναίκα του αλλά να ταξιδέψει στον Καναδά, δίπλα της.

Η Kurdi περιέγραψε και τον σπαρακτικό διάλογο με τον αδελφό της χθες το πρωί. «Μου είπε: η Τουρκία δεν είναι η χώρα μας. Γεννήθηκαν στο Κομπάνι και εκεί θέλω να πάω». Θέλει να μείνει δίπλα στους τάφους τους, να τους δώσει τροφή και νερό…Θέλει να δώσει στον Galip μια μπανάνα, το αγαπημένο του φαγητό. Μου είπε: Για ποιον θα την αγοράσω τώρα; Αλλά και πάλι θα προσπαθήσω να την αγοράσω».

Μιλώντας νωρίτερα στο CNN ο Abdullah είχε πει: «Δεν θέλω τίποτα άλλο από αυτό τον κόσμο. Θέλω μόνο να θάψω τα παιδιά μου και να κάτσω δίπλα τους μέχρι να πεθάνω».

Όπως είπε η αδερφή του Abdullah, «ο αδελφός της είναι ικανοποιημένος που οι τραγικές φωτογραφίες του νεκρού γιου του ευαισθητοποιούν περισσότερους ανθρώπους για την κατάσταση των εκατομμυρίων προσφύγων που εγκαταλείπουν τη Συρία».

«Θλίβομαι που χρειάστηκε αυτή η τραγωδία για να κάνει τον κόσμο να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει», είπε η Tima, «ο Abdullah μού είπε: έπρεπε να είναι τα παιδιά και η γυναίκα μου που θα αφυπνίσουν τον κόσμο. Αν ήταν γραμμένο να γίνει έτσι, έτσι έπρεπε να γίνει».

Η Tima Kurdi μάλιστα είχε κινήσει ήδη τις διαδικασίες πρόσκλησης της οικογένειας στη χώρα και είχε εξασφαλίσει τη φιλοξενία τους: «Του είπα συγγνώμη, δεν έπρεπε να σου τα είχα στείλει ποτέ. Μου απάντησε να μην κατηγορώ τον εαυτό μου, το έκανες επειδή μας είπες πως ο Καναδάς δεν θα μας δεχόταν αλλιώς, θα ήταν πολύ δύσκολο» .

Η μοίρα όμως θέλησε να είναι άλλο το τέλος, με τους διακινητές να δρουν ανενόχλητοι στην Τουρκία αυξάνοντας την «πελατεία» τους και σκορπώντας τον θάνατο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα