Σοκ για τον ελληνικό αθλητισμό!

Η απόφαση ήταν αυτή που αναμενόταν. Η Διεθνής Ένωση Ομοσπονδιών Κλασικού Αθλητισμού μετά από τα αποτελέσματα των επανελέγχων των δειγμάτων της Πηγής Δεβετζή που πάρθηκαν στις 31/8/2007, αφαιρεί όλους τους τίτλους της Ελληνίδας πρώην αθλήτριας από την ημερομηνία αυτή μέχρι τις 30/8/2009, που σημαίνει ότι χάνει τα δύο χάλκινα μετάλλια που απέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του 2007 στην Ιαπωνία και στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2008 στο Πεκίνο.

Η ουσία που ανιχνεύτηκε στα δείγματά της είναι η Stanozolol που το 2007 δεν θεωρούταν απαγορευμένη, αλλά ως γνωστόν, οι έλεγχοι αντι-ντόπινγκ γίνονται πλέον ετεροχρονισμένα. Επειδή το ντόπινγκ είναι μπροστά από το αντι-ντόπινγκ, πλέον τα δείγματα ψύχονται και αναλύονται έπειτα από κάποια χρόνια, όταν οι ερευνητές έχουν καταλάβει ποιες ουσίες είναι αντικανονικές.

Η Πηγή Δεβετζή είχε τιμωρηθεί και το 20011 επειδή είχε αποτύχει να δώσει δείγμα, ενώ θυμίζουμε πως έχει αποσυρθεί από τον αθλητισμό. Μέχρι το 2009 είχε πολλές ακόμη επιτυχίες και μετάλλια τα οποία διατηρεί ακόμη, όπως φυσικά και πολλά ρεκόρ σε επιδόσεις της, κυρίως στο τριπλούν ανοιχτού στίβου.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα