Σοκ στα Γιαννιτσά: Αυτοκτόνησε επειδή ήταν απλήρωτη

Μία σοκαριστική είδηση ήρθε στο φως της δημοσιότητας την Τετάρτη, καθώς μία 42χρονη γυναίκα αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της. Το γεγονός ότι δεν είχε για τα προς το ζην φαίνεται πως την οδήγησε στο απονενοημένο διάβημα, ενώ οι συνάδελφοι της καταγγέλλουν το “βάρβαρο σύστημα”.

Η απελπισμένη γυναίκα εργαζόταν σε κατάστημα της εταιρείας “Καρυπίδης” στα Γιαννιτσά και οι συνάδελφοί της αναφέρουν πως η απόφασή της να αυτοκτονήσει συνδέεται άμεσα, με το γεγονός ότι επί 15 μήνες παρέμενε απλήρωτη.

Ανακοίνωση για το τραγικό περιστατικό εξέδωσε η Διοίκηση του Πανελλαδικού Σωματείου εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρυπίδης»:

«Ο θάνατος της συναδέλφισσας, εργαζόμενης σε κατάστημα της “Καρυπίδης” στα Γιαννιτσά, είναι αποτέλεσμα αυτού του βάρβαρου συστήματος. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση και οι προηγούμενες που στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο και οδηγούν σε απελπισία τους εργαζόμενους. Είναι αποτέλεσμα του αδιεξόδου στο οποίο έχουμε βρεθεί για πάνω από 1.5 χρόνο οι εργαζόμενοι της Καρυπίδης με την απληρωσιά, με το να βρισκόμαστε ανάμεσα στην ανεργία και την ομηρία από μέρους της επιχείρησης, με τον εμπαιγμό από την κυβέρνηση ότι έκανε τα πάντα για να μας «σώσει». Δεν πήρε μέτρα προστασίας για εμάς, τους 1400 εργαζόμενους, αφού πλέον ούτε το πενιχρό επίδομα επίσχεσης παίρνουμε, ούτε επίδομα ανεργίας δικαιούμαστε. Επιπλέον, δεν τηρήθηκε Π.Δ για τη διαδοχή, ώστε να μη πεταχτούμε στην ανεργία» αναφέρει η ανακοίνωση των εργαζομένων και καταλήγει:

«Κανένας εργαζόμενος να μη μένει μόνος του. Τα προβλήματα που βιώνουμε είναι κοινά και κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας για να τα αντιπαλέψουμε. Με ταξική αλληλεγγύη και ανυποχώρητο αγώνα να χτυπήσουμε την αιτία που προκαλεί όλα τα προβλήματα, την ανεργία, την ανασφάλεια, το άγχος για την επιβίωση. Η αιτία αυτή είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης που ωφελεί του λίγους και χτυπάει εμάς, τους πολλούς».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα