ΣΟΚ: 5 νεκροί από κατάρρευση μπαλκονιού!

Κάθε καλοκαίρι Ιρλανδοί φοιτητές περνούν κατά χιλιάδες τον Ατλαντικό με προορισμό τις ΗΠΑ προκειμένου να εργαστούν προσωρινά εκεί, εκμεταλλευόμενοι ένα πρόγραμμα χορήγησης προσωρινών αδειών παραμονής και εργασίας στην Αμερική.

Αγαπημένος του προορισμός; Η Καλιφόρνια όπου οι νεαροί Ιρλανδοί και Ιρλανδές νοικιάζουν τα δωμάτια που αφήνουν ξενοίκιαστα οι φοιτητές του Μπέρκλεϊ, οι οποίοι με τη σειρά τους «μεταναστεύουν» σε άλλες πολιτείες για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Γι΄ αυτούς, όμως, η Καλιφόρνια έμελε να μετατραπεί φέτος σε τόπο μίας ανείπωτης τραγωδίας για περισσότερους από 10 Ιρλανδούς νέους, καθώς το μπαλκόνι ενός διαμερίσματος στο οποίο βρίσκονταν κατέρρευσε, παρασύροντας στον θάνατο 5 από αυτούς και τραυματίζοντας σοβαρά άλλους οκτώ!

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας όλα έγιναν στην πανεπιστημιούπολη του Μπέρκλεϊ, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, όταν γύρω στις 00.45 τοπική ώρα (10.41 ώρα Ελλάδας) το μπαλκόνι τριώροφου κτιρίου κατέρρευσε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Την ιρλανδική υπηκοότητα όλων των θυμάτων επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Τσάρλι Φλάναγκαν, εξηγώντας ότι οι 4 φοιτητές σκοτώθηκαν επί τόπου και ένας υπέκυψε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο. Οκτώ ή εννιά άλλοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, με την εκπρόσωπο της αστυνομίας του Μπέρκλεϊ να δηλώνει ότι τα τραύματα που φέρουν οι επιζώντες είναι «πολύ σοβαρά και πιθανότατα απειλείται η ζωή τους».

Η αστυνομία, η πυροσβεστική και οι δημοτικές αρχές συνεργάζονται για να διαπιστώσουν τα αίτια της κατάρρευσης του κτιρίου.

berkely2

berkeleybalconycollapse

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα