Σομαλία: Αιματοκύλισμα στο Μογκαντίσου σε «σφραγίδα» τζιχαντιστών

Ο θάνατος και ο τρόμος απλώθηκαν πάνω την πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, μετά την πολύνεκρη επίθεση που πραγματοποίησαν τζιχαντιστές μέλη της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ, σε ξενοδοχείο της πόλης.

Πριν οι ισλαμιστές εισβάλλουν ένοπλοι στο ξενοδοχείο εξερράγησαν δύο αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες. Το πρώτο όχημα οδηγούσε ένας βομβιστής αυτοκτονίας και εισέβαλε στο ξενοδοχείο, Nasahablod Two. Τσο οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 600 μέτρων από το προεδρικό μέγαρο. Αμέσως μετά, μια ομάδα ενόπλων πραγματοποίησε έφοδο στο κτίριο, σύμφωνα με την αστυνομία. Λίγα λεπτά αργότερα ένα άλλο παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα εξερράγη σε κοντινή απόσταση. Συγκεκριμένα δίπλα από το πρώην κτίριο όπου στεγαζόταν το κοινοβούλιο.

Τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης βρίσκονταν μέσα στο ξενοδοχείο περίπου για 15 ώρες πριν οι αστυνομικές δυνάμεις καταφέρουν να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο

«Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται σε 25, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών, ανδρών ασφαλείας του ξενοδοχείου και ενοίκων. Ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί περισσότερο. Έχουμε την υποψία ότι μερικοί άλλοι ισλαμιστές μεταμφιέστηκαν και διέφυγαν με τους ενοίκους που διασώθηκαν», δήλωσε στα τοπικά και στα διεθνή ΜΜΕ ο αστυνομικός Μοχάμεντ Χουσείν. Τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης βρίσκονταν μέσα στο ξενοδοχείο περίπου για 15 ώρες πριν οι αστυνομικές δυνάμεις καταφέρουν να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο.

Η ισλαμιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη των βομβιστικών επιθέσεων. Ισλαμιστές/ «Στοχοθετήσαμε υπουργούς και στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας που βρίσκονταν εντός του ξενοδοχείου. Συνεχίζουμε την επίθεση εναντίον τους εντός του κτιρίου» είπε στο Ρόιτερς ο Αμπντιασίς Άμπου Μουσάμπ, ο εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα