“Σουβενίρ” κρέας και αλλαντικά παίρνουν από τα ελληνικά νησιά χιλιάδες Τούρκοι

Χιλιάδες Τούρκοι έρχονται στα ελληνικά νησιά και ειδικότερα σε Λέσβο και Κω για να αγοράσουν κρέας και αλλαντικά, όπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή».

Ο λόγος είναι ότι στην Τουρκία παρατηρείται ένα μεγάλο κύμα ανατιμήσεων με αποτέλεσμα το αρνί και το βοδινό να κυκλοφορούν στην αγορά από 20 έως 30 ευρώ το κιλό.

Μεγάλης κλίμακας αγορές κρέατος παρατηρούνται στην Κω όπου αρκετά σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία εφαρμόζουν ή ψάχνουν λύσεις αεροστεγούς συσκευασίας. Τυπικά η εισαγωγή κρέατος στην Τουρκία απαγορεύεται, αλλά μερικά κιλά μπορούν να περάσουν μέσα στη βαλίτσα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα