«Σούπερ Λιγκ με 10 ομάδες»!

Στα πρότυπα του ελβετικού και του αυστριακού πρωταθλήματος θα είναι προτιμότερο να διεξάγεται τα επόμενα χρόνια η ελληνική Σούπερ Λιγκ σύμφωνα με τον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

«Προσωπική μου άποψη είναι ότι η πρώτη κατηγορία πρέπει να έχει δέκα ομάδες για να είναι οικονομικά βιώσιμες. Ταυτόχρονα, στη Football League πρέπει να μετέχουν και οι λεγόμενες δεύτερες ομάδες των ΠΑΕ της Super League που έχουν τη δυνατότητα να τις συντηρήσουν. Δεν μπορούμε να ξεκινάμε ένα πρωτάθλημα γνωρίζοντας ότι κάποιες ομάδες ενδέχεται στην πορεία να μην αντέξουν οικονομικά. Η μικρότερη ζημιά είναι να σταματήσουν να αγωνίζονται. Η μεγαλύτερη είναι να προσπαθούν να επιβιώσουν με άλλους τρόπους» ανέφερε ο πολιτικός προϊστάμενος του αθλητισμού σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Documento».

Μιλώντας επίσης για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, τόνισε: «Υπήρχε σε διαβούλευση ένας αθλητικός νόμος ο οποίος είχε πολλά σημεία από τον νόμο Ανδριανού. Έγιναν πολλές και σημαντικές παρατηρήσεις. Πρέπει να κρατήσουμε τα σχόλια, να διορθώσουμε κάποια πράγματα που αναδείχθηκαν μέσα από τον δημόσιο διάλογο, να συμπληρώσουμε κάποια σημεία που είχαν κενά και να φέρουμε έναν συνολικό νόμο που θα είναι σύγχρονος και θα λύνει τα προβλήματα της αθλητικής κοινότητας. Αν λέγαμε ότι φέρνουμε αύριο τον νόμο στη Βουλή, θα ήταν διαβούλευση-παρωδία. Καλύτερα να πάμε δύο μήνες πίσω. Σκοπός μας είναι το επόμενο πρωτάθλημα να αρχίσει με νέα στάνταρ που θα ισχύουν για όλους».

Ο Γιώργος Βασιλειάδης δεν έκρυψε την υποστήριξή του στον Ολυμπιακό αλλά υποστήριξε ότι κρατά ίσες αποστάσεις από όλες τις ομάδες, λέγοντας: «Στην Ελλάδα έχουμε ακόμη πολλά ταμπού. Ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν πρέπει να κρίνεται από το ποια ομάδα υποστηρίζει. Πρέπει να κρίνεται από το αν κρατάει ίσες αποστάσεις κι αν νομοθετεί ορθά. Είμαι φίλαθλος συγκεκριμένης ομάδας, είμαι όμως και φίλαθλος του ποδοσφαίρου και θέλω να πάω σε όλα τα γήπεδα κι όπου υπάρχει καλό παιχνίδι για να το ευχαριστηθώ. Παίρνω μαζί μου τα παιδιά μου για να αγαπήσουν κι αυτά το ποδόσφαιρο κι όλα τα αθλήματα. Δεν θα κόψω τις συνήθειές μου για να κάνω το χατίρι σε κάποιους λίγους, οι οποίοι επειδή φωνάζουν πολύ δίνουν τον τόνο. Είμαι προσκεκλημένος απ’ όλες τις μεγάλες ΠΑΕ, γιατί όλοι κατάλαβαν ότι έχουν να κάνουν με έναν άνθρωπο που δεν θέλει ούτε να ευνοήσει, ούτε να αδικήσει κανέναν. Θέλει να βρει λύσεις».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα