Σούπερ Μουντιάλ Συλλόγων το νέο πλάνο της FIFA

Μία ακόμη διοργάνωση, το «Σούπερ Μουντιάλ Συλλόγων», είναι προ των πυλών. Στόχος της FIFA είναι να διεξαχθεί για πρώτη φορά το 2021 (στην Κίνα) και να πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια.

Ο σχεδιασμός: Συμμετοχή 24 ομάδων από όλο τον κόσμο, οι οποίες θα χωρίζονται σε οκτώ γκρουπ των τριών. Από το κάθε γκρουπ θα προκρίνεται η πρώτη ομάδα στα προημιτελικά, σε μία διοργάνωση τριών εβδομάδων και 32 αγώνων (με μικρό τελικό).

Από την Ευρώπη θα μετάσχουν δώδεκα ομάδες (σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό), εκείνες που συγκρότησαν τους τέσσερις τελευταίους τελικούς του Champions League και για να συμπληρωθεί η δωδεκάδα, οι ομάδες που ακολουθούν με την υψηλότερη βαθμολογία στην ειδική κατάταξη της UEFA.

Αν η πρόκριση των ομάδων του Σούπερ Μουντιάλ καθοριζόταν σήμερα, τότε στη διοργάνωση θα μετείχαν οι εξής ομάδες

Ευρώπη: Ρεάλ Μαδρίτης (κάτοχος), Μπαρτσελόνα (κάτοχος), Ατλέτικο Μαδρίτης (φιναλίστ), Γιουβέντους (φιναλίστ), Μπάγερν Μονάχου, Παρί Σεν Ζερμέν, Σεβίλλη, Μάντσεστερ Σίτι, Ντόρτμουντ, Μπενφίκα, Άρσεναλ και Πόρτο

Νότιος Αμερική: Ατλέτικο Νασιονάλ, Ρίβερ Πλέιτ, Σαν Λορέντσο, Ατλέτικο Μινέιρο, Μπόκα Τζούνιορς

Αφρική: Γουιντάντ Καζαμπλάνκα, Μαμελόντι Σάνταουνς

Ασία: Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς, Τζεομπούνκ Χιουντάι Μότορς

Βόρειος Αμερική: Πατσούκα, Αμέρικα

Ωκεανία: Όκλαντ Σίτι

Για να μετάσχει ελληνική ομάδα στο συγκεκριμένο θεσμό θα πρέπει να φτάσει σε τελικό Champions League ή να σκαρφαλώσει στην πρώτη δωδεκάδα της ειδικής βαθμολογίας της UEFA.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα