Σούπερ deal έκλεισε το αποκλεισμένο Κατάρ

Deal με τις ΗΠΑ έκανε το αποκλεισμένο από τα αραβικά κράτη Κατάρ και πληρώνει 12 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ για 36 μαχητικά F-15 όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας του εμιράτου της Μέσης Ανατολής.

Η συμφωνία ολοκληρώθηκε παρότι η χώρα του Κόλπου δέχθηκε πρόσφατα επικρίσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ πως υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Jim Mattis, και εκπρόσωποι από το Κατάρ συναντήθηκαν την Τρίτη για να σφραγίσουν τη συμφωνία, μεταδίδει το Reuters. Σύμφωνα με το Bloomberg, το ντιλ αφορά σε 36 αεροσκάφη.

Τον Νοέμβριο, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν πιθανή πώληση μέχρι και 72 αεροσκαφών F-15QA στο Κατάρ, για 21,1 δισ. δολάρια. Η Boeing είναι ο κύριος εταίρος στην πώληση μαχητικών αεροσκαφών στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Το Reuters υπενθυμίζει πως την Παρασκευή ο Τραμπ κατηγόρησε το Κατάρ πως είναι «υψηλού επιπέδου» χρηματοδότης της τρομοκρατίας, πιθανώς παρεμποδίζοντας τις προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να αμβλύνουν τις αυξανόμενες εντάσεις και τον αποκλεισμό της χώρας από ένα σύνολο αραβικών κρατών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα