Σπίτι χωρίς Γιάννη, προκοπή… μακάρι να κάνει!

Η απώλεια του Γιάννη Αντετοκούμπο δυστυχώς αποδεικνύεται μη αντιμετωπίσιμη… Ο 22χρονος All Star καλαθοσφαιριστής μας δεν είναι ένας απλός αθλητής, είναι υπεραθλητής και καθόλου τυχαία προπονητές απ’ όλη την μπασκετική Ευρώπη έθεταν την Εθνική μας ομάδα φαβορί για την κατάκτηση του θεσμού.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καλείται τώρα να παραταχθεί στην διοργάνωση που ξεκινά την Πέμπτη χωρίς τον παικταρά των Bucks και για την ώρα φαίνεται πως αυτή η αποστολή δεν είναι και τόσο απλή. Η απουσία του, όπως φαίνεται στα μέχρι στιγμής φιλικά, έχει επηρεάσει και ψυχολογικά και αγωνιστικά την Εθνική μας ομάδα που σε λιγότερο από μία εβδομάδα ξεκινά τις υποχρεώσεις της, χωρίς αυτήν την στιγμή να φανερώνει κάποια πυγμή ή μία αγωνιστική ταυτότητα που να επιτρέπει αισιοδοξία.

Το μπάσκετ είναι φυσικά ομαδικό σπορ και στην θεωρία μια καλή ομάδα αποτελούμενη από δώδεκα αθλητές δεν μπορεί να βρει δικαιολογίες επειδή απουσιάζει ένας παίκτης, ωστόσο στην περίπτωση του Γιάννη τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Στο παιχνίδι με την Γεωργία στο «Τουρνουά Ακρόπολις» η αδυναμία της Εθνικής μας ομάδας να ποστάρει, μετέτρεψε το παιχνίδι των παικτών του Μίσσα σε ένα ματς αργού τέμπο, χωρίς φαντασία, με τα άστοχα τρίποντα να πέφτουν βροχή. Θυμίζουμε πως κατά την διάρκεια της προετοιμασίας στο Καρπενήσι, όταν ο Γιάννης Αντετοκούμπο ήταν ακόμη ενεργός, είχε έρθει σε ρήξη με τον Κώστα Μίσσα, κατηγορώντας τον ομοσπονδιακό μας προπονητή πως τα συστήματά του ήταν παλαιομοδίτικα! Ακόμη και ο εκνευρισμός που βγήκε μεταξύ του Παππά και του Μπουρούση – όσο κι αν τον υποβάθμισαν οι δύο διεθνείς μας – είναι ένα μικρό δείγμα ότι έχει διαταραχθεί η ηρεμία…

Η αντίδραση με τη Σερβία ήταν σίγουρα θετική, αλλά αυτή είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Όταν χάνουμε στο τέλος πεισμώνουμε. Οι πόντοι, όμως, έρχονται με το στανιό, διότι απουσιάζει το σημείο αναφοράς.

Ο προπονητής μας είχε και ένα ατού, αυτό της δημιουργίας καλού κλίματος, όμως αυτό διαταράχθηκε –χωρίς να είναι δική του η ευθύνη– με την απουσία του Γιάννη και τώρα πρέπει να βρει τρόπο να την επαναφέρει, ψάχνοντας παράλληλα έναν αγωνιστικό προσανατολισμό, χωρίς τον παίκτη που προόριζε για ηγέτη. Δύσκολα τα πράγματα για τον προπονητή μας.

Το αισιόδοξο της υπόθεσης είναι ότι οι παίκτες μας έχουν τρομερή εμπειρία και παίζουν σε ομάδες με ασφυκτική πίεση, πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που αισθάνονται με την Εθνική μας ομάδα. Μία ή δύο νίκες σε συνδυασμό με καλές εμφανίσεις μπορούν να αντιστρέψουν το κλίμα.  Το τουρνουά ξεκινά την Πέμπτη και η Εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα την Ισλανδία.

Η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας αποτελείται από παίκτες του ΠΑΟ και του Ολυμπιακού, τον ΝΒΑer Γιώργο Παπαγιάννη και τον πρωταθλητή Ευρώπης με την Φενέρ, Κώστα Σλούκα. Αναλυτικά:

Δημήτρης Αγραβάνης 2.08 φόργουορντ Ολυμπιακός

Θανάσης Αντετοκούνμπο 2.01 φόργουορντ Παναθηναϊκός

Νικ Καλάθης 1.98 γκαρντ Παναθηναϊκός

Βαγγέλης Μάντζαρης 1.94 γκαρντ Ολυμπιακός

Γιώργος Μπόγρης 2.10 σέντερ Ολυμπιακός

Γιάννης Μπουρούσης 2.15 σέντερ Παναθηναϊκός

Γιώργος Παπαγιάννης 2.17 σέντερ Σακραμέντο Κινγκς

Κώστας Παπανικολάου 2.04 φόργουορντ Ολυμπιακός

Ιωάννης Παπαπέτρου 2.07 φόργουορντ Ολυμπιακός

Νίκος Παππάς 1.95 γκαρντ Παναθηναϊκός

Γιώργος Πρίντεζης 2.05 φόργουορντ Ολυμπιακός

Κώστας Σλούκας 1.90 γκαρντ Φενέρμπαχτσε

 

Το πρόγραμμα της Εθνικής μας ομάδας:

31/08: Ισλανδία-Ελλάδα

01/09: Ρεπό

02/09: Ελλάδα-Γαλλία

03/09: Σλοβενία-Ελλάδα

04/09: Ρεπό

05/09: Ελλάδα-Φινλανδία

06/09: Ελλάδα-Πολωνία

Από τις έξι ομάδες του κάθε ομίλου προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες και έτσι θα συγκροτηθεί η φάση των «16».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα