Σπείρα πίσω από τα επεισόδια στη Λεωφόρο

Την 21η μέρα του Νοέμβρη που μας πέρασε ήταν να διεξαχθεί το ντέρμπι «αιωνίων» μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, μόνο που μία φωτοβολίδα που έφυγε από τη Θύρα 13 και κατέληξε στον τότε παίκτη των «ερυθρολεύκων», Φινμπόγκασον, δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή του αγώνα!

Ο ΠΑΟ πληρώνει ακόμη το μάρμαρο αυτής της ενέργειας, αφού στη συνέχεια δημιουργήθηκαν επεισόδια τα οποία προστέθηκαν στο Φύλλο Αγώνα με αποτέλεσμα να χαθούν έξι βαθμοί , να κλείσει το γήπεδο για τέσσερα ματς και το πέταλο για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Η ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο, έρχεται με ανακοίνωσή της να γνωστοποιήσει πως ταυτοποιήθηκαν εμπλεκόμενοι στα επεισόδια στη Λεωφόρο με εγκληματική οργάνωση, μέλη της οποίας έχουν προβεί και σε άλλες αξιόποινες πράξεις (ένοπλες ληστείες, φθορές, επιθέσεις εις βάρος της αστυνομίας κ.α.). Η είδηση αυτή έπεσε ως «βόμβα» στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟ που από την πρώτη στιγμή μίλησε για δολιοφθορά! Προφανώς, αν ισχύει κάτι τέτοιο, το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, χωρίς ωστόσο αυτό να μειώνει τις ευθύνες της «πράσινης» διοίκησης, καθώς είτε προήλθαν τα επεισόδια από εντεταλμένους, είτε από γεννημένους Παναθηναϊκούς, αυτά έγιναν μέσα στο χώρο ευθύνης της. Ωστόσο, είναι θέμα της οικογένειας του Παναθηναϊκού να καταλάβει τι ακριβώς έχει συμβεί και ποιος μπορεί να ενήργησε κατ’ αυτόν τον τρόπο εις βάρος του συλλόγου.

Σημειώνουμε, πως οι «πράσινοι» εξακολουθούν να θεωρούν προβοκάτσια και τα προ τετραετίας επεισόδια στο ΟΑΚΑ, πάλι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όταν συγκρούστηκαν με την αστυνομία οι οπαδοί του ΠΑΟ, με πρωτοπόρους – σύμφωνα με τους «πράσινους» –κουκουλοφόρους που δεν είχαν σχέση με το σύλλογο και παρέσυραν τον υπόλοιπο κόσμο. Συνάμα, την ίδια εντύπωση περί πρόκλησης επεισοδίων από εξωγηπεδικά στοιχεία είχαν και οι άνθρωποι της ΑΕΚ, οι οποίοι θεωρούν ότι στο πρόσφατο ματς του Περιστερίου με τον Ατρόμητο ήταν εξόχως ύποπτος ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησαν τα επεισόδια. Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως η εγκληματική οργάνωση την οποία εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. είχε αρκετές δράσεις στο Περιστέρι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα