Σπείρα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης εξάρθρωσε η Δίωξη Ναρκωτικών

Χειροπέδες σε έξι άτομα (4 ημεδαποί και 2 υπήκοοι Αλβανίας) πέρασαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, με τους συλληφθέντες είναι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην προμήθεια και διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης και κοκαΐνης στην περιοχή της Αττικής.

Οι πληροφορίες για τη δράση της σπείρας είχαν φτάσει εδώ και καιρό στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής που ταυτοποίησαν τα πρόσωπα και τους ρόλους τους (προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση). ενώ εντοπίσθηκαν και οι χώροι αποθήκευσης-απόκρυψης των ναρκωτικών. Έτσι, σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 28 Δεκεμβρίου σε Νίκαια, Κυψέλη και Άγιο Ιωάννη Ρέντη συνελήφθησαν πέντε μέλη της σπείρας, εκ των οποίων 4 ημεδαποί, τρεις άνδρες ηλικίας 19, 23 και 23 ετών και μία 20χρονη γυναίκα, καθώς και ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας. Σε δεύτερο χρόνο, τα ξημερώματα της Παρασκευής 29 Δεκεμβρίου συνελήφθη σε περιοχή της Φωκίδας, με τη συνδρομή του Τ.Α. Άμφισσας και της Ο.Π.Κ.Ε. της Δ.Α. Φωκίδας, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, αρχηγικό μέλος της σπείρας.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για αδικήματα που εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί ναρκωτικών. Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, η παραπάνω σπείρα προέβη σε άνω των 100 πράξεων διακίνησης ναρκωτικών.

Από τις κατασχεθείσες και διακινηθείσες ποσότητες ναρκωτικών, υπολογίζεται ότι τα παράνομα έσοδα υπερβαίνουν τις 110.000 ευρώ.

Από τις έρευνα σε οικίες, χώρους και οχήματα βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
• Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -33.396- γραμμαρίων
• Ποσότητα κοκαΐνης βάρους -126,6- γραμμαρίων
• Το χρηματικό ποσό των -7.210- ευρώ και -23- δολαρίων Η.Π.Α.
• Τρεις (3) ηλεκτρονικές ζυγαριές
• Ένα (1) ΙΧΕ αυτοκίνητο
• Μία (1) μοτοσυκλέτα
• Δώδεκα (12) κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα