Στάση… ενημέρωσης την Τρίτη

Την κήρυξη στάσης εργασίας από τις 11 το πρωί της Τρίτης 13 Οκτωβρίου μέχρι τις  16:00 της ίδιας ημέρας, όλων των συντακτών που εργάζονται σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (βλ. portals, Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ., ΟΤΑ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ) αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι δημοσιογράφοι -που βρίσκονται αντιμέτωποι με την πρωτοφανή επιδρομή σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης- καλούνται να υπερασπιστούν την αυτονομία των Ταμείων τους, που αποτελεί καθοριστική προϋπόθεση της αδέσμευτης δημοσιογραφικής λειτουργίας.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να ασκήσουν όλα τα μέλη το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα, της συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας από τις 11.00 π.μ. έως τις 16.00 μ.μ της Τρίτης, 13 Οκτωβρίου 2015, ημέρα πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ, όλων των συντακτών που εργάζονται σε όλα τα ΜΜΕ όπωσ προαναφέρθηκε και καλεί «όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν» στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού, στο ξενοδοχείο ROYAL OLYMPIC (Αίθουσα “OLYMPIA”) Αθανασίου Διάκου 28, Αθήνα (έναντι Στύλων του Ολυμπίου Διός), στις 12 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ, «οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και το ρεσιτάλ της εργοδοτικής αυθαιρεσίας στα ΜΜΕ με απολύσεις, περικοπές, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία εξυπηρετούν συγκεκριμένο σχέδιο πλήρους αποδόμησης των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Η αυτονομία και το αυτοδιοίκητο του ΕΔΟΕΑΠ αλλά και οι παροχές των δημοσιογραφικών ταμείων είναι αδιαπραγμάτευτες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα