Στέλιος Σφακιανάκης: «Περιμένουμε αντιπρόταση της NOVA»

Τη δική του νηφάλια εκδοχή σχετικά με την αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος της Football League εξήγησε ο Στέλιος Σφακιανάκης στον αέρα του Sport Fm, λίγη ώρα μετά το άκαρπο Δ.Σ. των ΠΑΕ της δεύτερης κατηγορίας της χώρας. Αποκάλυψε, μάλιστα, πως εκ των πραγμάτων συζητά και με άλλα κανάλια πέραν της NOVA για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της κατηγορίας:

«Δεν έχουμε διακόψει τον διάλογο με τη NOVA, απλά δεν έχουμε οικονομική πρόταση. Εγώ ήθελα και οικονομικά μεγέθη για να πάω στο συμβούλιο. Την πρόταση που έχουμε κάνει εμείς τη μοίρασα στους εκπροσώπους των ΠΑΕ. Η αλήθεια είναι ότι έχω κάνει συζητήσεις με τη NOVA, αλλά δεν έχουμε συμφωνήσει. Περιμένουμε την αντι-πρότασή τους. Έχουμε συγκροτήσει μια επιτροπή, ώστε να ενεργοποιηθούμε στο διάστημα της αναστολής και να διαπραγματευτούμε ενδεχομένως και με άλλους φορείς. Έχω μιλήσει και με την ΕΡΤ και με τον ΟΤΕ TV».

Όσον αφορά τις κάμερες ασφαλείας στα γήπεδα, είπε:

«Πήραμε απόφαση να προχωρήσουν να τις βάζουν οι ομάδες μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Όταν θα λήξει αυτή η αναστολή θέλουμε να είναι έτοιμες οι ομάδες. Νομίζω σε 15 μέρες θα έχουν γίνει όλα. Τα έξοδά θα επιβαρύνουν αποκλειστικά τις ΠΑΕ.  Οκτώ ΠΑΕ έχουν ήδη τοποθετήσει κάμερες, με έξοδα 7-8.000 έως 15.000 ευρώ. Δεν έχω κανένα θέμα να μην συμμορφωθώ σε μια διάταξη που αφορά στην ασφάλεια. Το θέμα είναι ότι δεν μπορεί να μας ενημερώνουν 18 ώρες πριν, αυτό είναι το παράπονό μου».

Για το σκηνικό που διαμορφώνεται στις εκλογές της ΕΠΟ: «Βλέπω ένταση, το ομολογώ. Υπάρχουν διαδικασίες, δεν καταλαβαίνω γιατί κόπτονται κάποιοι. Θα τα βγάλει όλα η κάλπη, είναι η απόλυτη έκφραση της ελεύθερης βούλησης. Εγώ δεν θα ψηφίσω στις εκλογές της ΕΠΟ, ως μέλος του ΔΣ δεν επιτρέπεται να ψηφίσω».

Για τη νέα προσφυγή της αντιπολίτευσης στο Διαιτητικό Δικαστήριο: «Το όποιο δικαίωμα έχει ο καθένας να προσφεύγει, ας το εξαντλεί. Δεν θέλω να τοποθετηθώ περαιτέρω…»

Για το αν έχουν βρεθεί στοιχεία σχετικά με τα επεισόδια στην κλήρωση της Football League: «Όχι, δεν έχει βρεθεί κάτι μέχρι στιγμής. Εγώ δεν καταλογίζω ευθύνες. Πρέπει να γίνουμε κοινωνοί μιας αντίληψης και να καθοδηγούμε αυτά τα νέα παιδιά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα